Oroszország újabb normalitáspárti intézkedést hoz: betiltaná a tudatos gyermektelenség propagálását

Oroszországban dolgoznak már azon, hogyan lehetne betiltani a “childfree” életmód, azaz a tudatos gyerektelenség népszerűsítését. „Aktívan dolgozunk a törvénytervezeteket a gyermekmentesség terjedésének megakadályozására, azaz amikor valaki azt mondja, hogy ma a lányoknak, különösen a fiatal lányoknak nem kell szülni, meg tudunk lenni gyerekek nélkül is. Nagyon sok ilyen, úgymond, szélsőséges irányultságú ideológia van” – jelentette be Vszevolod Vukolov, az igazságügyi minisztérium miniszterhelyettese a szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egyébként 2023 februárjában már beterjesztettek egy olyan törvényjavaslatot az Állami Dumába, ami megtiltja a gyermekmentes ideológia propagálását a gyermekek körében. A dokumentum azonban még nem ment át az első olvasaton. Vukolov azt mondta, most ezeket vizsgálják.

Vlagyimir Putyin szerint a következő évtized nagy feladata a demográfiai fellendülés, ezért tavaly az orosz legfelsőbb vezető is arra biztatta a népét, hogy vállaljanak több gyerket. „Nagyanyáinknak és dédanyáinknak hét-nyolc gyermekük volt. Emlékezzünk és elevenítsük fel ezeket a hagyományokat. A sokgyermekes, nagycsaládos létnek kellene a normának lennie, amihez Oroszország népei tartják magukat” – mondta Putyin.

(TASZSZ/Moscow Times, 444 nyomán Szent Korona Rádió)

Oroszország eddig is a hagyományok őreként definiálta magát, ez most a legújabb törvényekben is megmutatkozik

Az üzlet csak fontosabb mint a deviánsok – Ahol ellenállnak, ott nem erőltetik az LMBTQP-lobbit

Oda ahová való – Oroszország a terrorszervezetek listájára tette az LMBTQP mozgalmat

Van visszatérés: az első orosz transz politikus visszatért eredeti neméhez és bocsánatot kért