Családellenes globalizmus: nem alkalmaz házas nőket Indiában az Apple érdekeltsége

Az indiai kormány részletes jelentést kért Tamil Nadu államtól, miután több olyan információ is megjelent a sajtóban, miszerint az Apple beszállítója, a Foxconn nem alkalmaz házas nőket a Chennai melletti legfőbb iPhone-gyárában. A cég a Reuters szerint arra hivatkozik, hogy a házas nőknek több családi kötelezettsége van, mint a hajadonoknak. A munkaerő-kölcsönzőktől és a Foxconn HR forrásaitól szerzett információk szerint a terhességre és a kötelezettségek miatti gyakoribb távollétre is gyakran hivatkozik a cég, amikor elutasítja a férjezett nőket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szövetségi munkaügyi minisztérium szerint a hatályos törvények világosan előírják, hogy nem szabad megkülönböztetni a férfi és a női munkavállalókat. A lap megkeresésére nem válaszolt sem az Apple, sem pedig Tamil Nadu állam kormánya, ahogy BBC-nek sem reagált a Foxconn és az állam munkaügyi osztálya.

Jogi aktivisták szerint aggasztóak a cég indiai munkaerő-felvételi gyakorlatáról szóló jelentések, mivel több ezren keresnek munkalehetőséget a cég gyáraiban. A Foxconnt egyébként nem először vizsgálják a munkaügyi gyakorlata miatt. 2018-ban egy amerikai jogvédő szervezet azzal vádolta meg a céget, hogy túlhajszolta és alulfizette dolgozóit az Amazonnak beszállító kínai gyárában.

A Foxconn, az Apple legnagyobb beszállítója, még 2017-ben alapította első indiai gyárát, azóta pedig agresszíven bővíti a tevékenységét az országban.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Az India partjainál talált elsüllyedt város átírhatja az emberiség történelmét