„Égjetek, kutyák!” felkiáltással gyújtotta fel gyermeke házát egy borsodi férfi

A kép illusztráció.

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzinespalackot dob fia házára. A vádlott tavaly július elején egy benzinnel előre megtöltött félliteres műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba – írja az MTI nyomán a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd „Égjetek, kutyák!” felkiáltással a házra dobta. A palack lepattant az egyik ablakról, és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett – olvasható a közleményben.

A vádlott fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet, és értesítették a tűzoltókat.

A FÉRFI A GYÚJTOGATÁSÁT, MAJD AZ OLTÁST IS ÉLŐBEN KÖZVETÍTETTE EGY KÖZÖSSÉGI OLDALON, MIKÖZBEN ISMÉTELTEN A HÁZ FELGYÚJTÁSÁVAL FENYEGETŐZÖTT.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra – olvasható a közleményben.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)