Kassai a budai Turul-szobor ellen emelte fel a hangját?

Gulyás Mártonnal való interjújakor megfogalmazásra került, hogy Kassai Lajos feladta elveit azért, hogy kibékíthesse ellentéteit a szélsőbaloldali műsorvezetővel. Most a budai Turul-szobor kapcsán szólalt meg…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kassai sok mindent letett az asztalra, sokak példaképe volt. Senki nem vonja kétségbe érdemeit a lovasíjászat tekintetében. Az utóbbi pár évben ugyanakkor több rossz megnyilvánulása is volt.

Ezúttal Puzsér műsorában (Apu azért iszik, mert te sírsz!) szólalt meg a budai Turul-szobor körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Megtudhattuk, hogy találkozott egy rabbival (Megyeri Jonatánnal, a Neokohn cionista főszerkesztőjével), akivel eszmecserét folytatott, lényegében “felnyílott a szeme”, és ennek a beszélgetésnek következtében, valamint ebből konzekvenciát vonva fejtette ki, hogy miért is nincsen helye a szobornak, ezzel támogatva a kétfarkú drogost annak elbontásában.

Ugyanis Kassai szerint:

„Ott, ahol Kun András, elhíresült nevén Kun páter tombolt, ne emeljünk turulszobrot!”

Hiszen a szakrális tárgyainkat, a kultúránkat és a politikát el kell választani egymástól, viszont ami a zsidókkal történt, azt megalázónak érzi. Pedig lényegét tekintve most ő is a téma politikai vetületébe áll bele, de egyébként sem lehet hagyományos dolgokkal komolyan foglalkozni a politika teljes mellőzésével.

Kiemelte azt is, hogy közös nevezőre jutottak a zsidóval, miszerint ha rajtuk múlt volna a szobor felállítása, akkor az biztosan nem készül el, hiszen annak megléte nem ízléses.

Történelmi pillanatként emlegette egyébként azt is, hogy egy csapat zsidó látogatott el a Völgybe.

Kassai véleménye sokak számára meghatározó továbbra is az úgynevezett nemzeti oldalon, ehhez hasonló kijelentéseivel így annak egységét, törekvéseit bontja, s a balliberálisoknak tesz szolgálatot.

Kovács Gergely nyert és kijelentette: nem marad a Turul-szobor

(Szent Korona Rádió)