„Nem tudott lemondani a 7 milliós jövedelemről” – az EP-mandátumát átadó Toroczkai kiosztotta Majdan Pétert

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a már jóelőre bejelentett módon átadta az európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsannának, és az erről szóló közleményben kiosztotta a mandátumát végül mégis felvevő Magyar Pétert.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Aláírtam a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadtam az európai parlamenti mandátumomat dr. Borvendég Zsuzsannának. Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot. Sikerült neki 8 érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak. Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk” – írta a közleményében Toroczkai.

Magyar eredetileg nem akarta felvenni a mandátumát, de később ezt nem zárta ki a Telexnek. Hétfőre pedig egy szavazást írt ki, hogy menjen-e az EP-be, a bejegyzésében pedig szinte kizárólag a képviselősége mellett érvelt, és végül az igenek kaptak nagy többséget.

A Mi Hazánk a teljes elhallgatás ellenére is szép eredményt ért el, és egy képviselőt bejuttatott az EP-be is.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)

Egyenlőtlenség: Így hallgatta el a Mi Hazánkat a média

Gaudi az EP-választásról: legyen ott Fidesztől jobbra eső politikai térben a Mi Hazánk

Felveszi soraiba az Európai Néppárt a tiszásokat