Nem meglepő a vallásgyalázás az aberráltaktól – Ferenc pápát gúnyolják a római Prideon

Több forrás is megerősítette, hogy az idei római buziparádén rengeteg vallásgyalázó aberrált gúnyolta a pápát. Voltak akik karton figurákon hordozták körbe Krisztus földi helytartóját, más férgek pedig maguk öltöztek be Ferenc pápának.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az aberráltak most “bosszút álltak”.

A 30. évfordulóját ünneplő felvonulás szokásos kellékei között így ezúttal a pápa is ott volt mindenhol: virágfüzérekkel díszített kartonpapírfigurákon, csillogó transzparenseken, matricákon, sokan pedig egyenesen Ferenc pápának öltözve érkeztek. Eközben a felvonulás nem hivatalos jelmondatává vált a „Soha nincs elég frociaggine” mondat, ez jelent meg a pólókon, sapkákon, transzparenseken – írja a buziblog.

A 34 éves Daniele Lacitignola, aki hívő keresztény és meleg, egy Ferencet ábrázoló kartonfigurát cipelt. Azt mondta, hogy bár az egyházfő legutóbbi szóhasználata azt sugallhatja, hogy a homoszexuálisokat nem látják szívesen az egyházban, de a pápát mindig szívesen látják a pride-on.

„Ferenc, szívesen látunk a plébániánkon” – állt az egyik transzparensen.

A The New York Times beszámolója megemlíti, hogy a viccelődés mögött azonban ott a rómaiak aggodalma is, hogy a pápa szavai tovább marginalizálhatják az LMBTQ közösséget abban az Olaszországban, amely azon kevés európai ország közé tartozik, ahol nem legalizálták az azonos nemű párok házasságát.

„Olaszországban sokan hallgatnak a pápára és az egyházra, és ez árthat azoknak a családoknak, akiknek meleg gyerekeik vannak” – mondta a 33 éves Basilio Petruzza.

Tusk-párti varsói főpolgármester: a kereszt tilos, a buzerancia és a transzidiotizmus kötelező az épületekben

Elfojtaná a hittant Donald Tusk kormánya, az egyház tiltakozik

( Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)