Mégsem váltja az egyik liberális aberrált a másikat a főpolgármesteri székben

Péntek este bejelentette a Nemzeti Választási Bizottság, hogy befejezték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását, az eredmény szerint negyvenegy szavazatkülönbséggel Karácsony Gergely marad a főpolgármester.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Miközben mindenki az eredményre várt, újabb hangfelvételek szivárogtak ki Karácsonyról, aki egy korábbi eset miatt kénytelen volt bocsánatot kéni Vitézytől. Főpolgármester úr ma sem fogta vissza magát, közölte, hogy az “NVI fideszes többsége épp most akarja elcsalni a választást.” Majd az általa szervezett tüntetésen arról beszélt, hogy “bármi lesz is az újraszámolás vége, akkor is új választást akar, mert ez a demokrácia, a főváros érdeke.”

Már kora délután érkeztek nem hivatalos lapinformációk arról, hogy a friss eredmények szerint Karácsony Gergely nyerte a vasárnapi választást, azonban igen csekély különbséggel. Mint ismert, a június 9-i szavazáson a két jelölt, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között mindössze 324 voks volt a különbség, miközben csaknem 25 ezer érvénytelen szavazatot találtak a szavazatszámlálók. Péntek este – több órás megbeszélés után – bejelentette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy befejezték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását.

Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette:

a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek. Grundtner András (Mi Hazánk) jelöltje 53 érvényes szavazatot, a Karácsony Gergely (Párbeszéd) 112 szavazatot, az Vitézy Dávid (LMP) 395 szavazatot kapott. Az újraszámlálás előtt 324 szavazattal vezetett Karácsony Gergely, így nem változott az eredmény, azaz a főpolgámester-választást Karácsony Gergely nyerte 41 szavazat különbséggel.

A jelenlegi főpolgármester péntek estére tüntetést hívott össze az épület elé, ahol azt közölte, hogy az eredménytől függetlenül azt kéri, hogy írjanak ki új szavazást Budapest teljes területére.

Vitézy a Facebookon gratulált Karácsonynak

A két aspiráns közötti különbség mindösszesen 0,005% volt, Vitézy szerint a jogerős végeredményhez még két jogorvoslati eljárásnak le kell zárulnia. Vitézy Dávid úgy véli, az, ami most történt, rámutat több dologra is, és szerinte ez akár még nem újraszámolt érvényes szavazatok újbóli megszámlálását is indokolhatja, miután mindössze 41 szavazat döntött.

Az általam kezdeményezett újraszámlálás alapos és indokolt volt, ezt a mai eredmények igazolják. Sok száz, összesen több érvényes szavazat keveredett az érvénytelenek közé, mint amennyi az első és második helyezett közötti különbség volt. Ez egy igencsak súlyos szavazatszámlálási problémát mutat. Ez akár a még nem újraszámolt érvényes szavazatok újbóli megszámlálását is indokolhatja, hisz a köztünk lévő különbség immár csak 41 szavazat.

Karácsony szerint meg kell ismételni a választásokat

Karácsony Gergely a pénteki tüntetésen közölte, hogy kizárólag egy új választással lehet tiszta vizet önteni a pohárba. A főpolgármester szerint sok ellenzéki szavazót tévesztett meg a Fidesz, amikor Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára. Ezzel ugyanis világossá tették, hogy csak a hatalom és a pénz számít.

Minket nem tudtak legyőzni, de három a magyar igazság, ezért legyen egy újabb, tisztességes szavazás. Egyik oldalon Vitézy és a NER, a másik oldalon Karácsony és a város, akik megvédik a szabadságukat. Bármi lesz is a vége, Karácsony akkor is új választást akar, mert ez a demokrácia, a főváros érdeke

– hangsúlyozta, hozzátéve:

Készüljünk a végső küzdelemre!

Majd arra kérte a jelenlévőket, hogy támogassák őt, legyenek önkéntesek és szavazatszámlálók.

Hajrá Budapest, éljen a köztársaság!

– zárta Karácsony Gergely a beszédét.

Vitézy egy kis autisztikus buzi – Nyilvánosságra került Karácsony hangfelvételének folytatása

Karácsony: Vitézyt lapáttal fogjuk agyonverni

( Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)