A Hezbollah ma is negyven rakétát küldött Izraelnek

Az izraeli hadsereg szerint csütörtökön negyven rakétát lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre és a Golán-fennsíkra, egyelőre nem megerősített célpontokra. A támadást a Hezbollah vállalta magára.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Irán által támogatott síita, kereszténybarát szabadságharcos szervezet vasárnap egy észak-izraeli katonai központ ellen intézett légicsapást, amit a mostanihoz hasonlóan szintén iráni gyártmányú Falak-2 rakétákkal hajthattak végre. Szerdán több mint kétszáz rakétát lőhettek ki Libanonból Izraelre, a Hezbollah ezeknek egy részét az izraeli hadsereg dél-libanoni támadására „válaszul” magára vállalta.

Az IDF szerdán közölte, hogy egy keddi légicsapásban megölte a szabadságharcos szervezet egyik vezetőjét, Talib Sami Abdullát – akit a Hezbollah egyik legrangosabb dél-libanoni parancsnokaként tartottak számon.

A Hezbollah szerint csütörtökön hat izraeli katonai bázist vettek célba rakétákkal, három ellen pedig sikeresen hajtottak végre dróntámadást. A védelmi erők nem erősítették meg, hogy katonai célpontokat ért volna támadás, de közölték, hogy számos csapást sikeresen elhárítottak.

A Hezbollah tájékoztatása szerint viszont még egy hadianyag-gyárat is megsemmisítettek.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Súlyos veszteséget szenvedett Izrael: oda egy csúcsmodern Hermes 900-as

Légicsapásban megölték a Hezbollah egyik magas rangú paracsnokát

Egyiptom és Libanon határán is felsorakozott az izraeli hadsereg