“Meglátogatták” a komcsi Fáklya közösséget – a balosok egyből terrortámadást kiáltanak

A szélsőbaloldali szervezet tagjai és szimpatizánsai hétfő este a VIII. kerületi Kesztyűgyárban gyűltek össze, hogy élőben nézzék a Forradalmi Kommunista Internacionálé alakuló konferenciáját. Egy maroknyi hazafi azonban nem hagyta szó nélkül a vörös patkányok szervezkedését, 5-6 símaszkos fiatal meglátogatta a rendezvényt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Fáklya nevű kommunista gittegylet tagjai úgy döntöttek, hogy nem volt nekik elég az XX. század kommunista terrorja, újra akarják éleszteni itthon is ezt a kártékony, emberellenes ideológiát. Facebook oldalukról megtudhatjuk, hogy előadásokat és közösségi programokat szerveznek, újságot adnak ki és plakátokat helyeznek ki a városban. Propagandaanyagaikon rendszeresen használnak tiltott önkényuralmi jelképeket, amik a törvénybe ütköznek.

A rendezvényen egyszer csak megjelent 5-6 símaszkos jobboldali fiatal, akik nem nézték tétlenül a vörös mocsok újjáéledését, tönkretették a propagandaanyagokat, összetörték a projektort, ezzel akadályozva a vetítést, kicsit átszabták a berendezést és kiosztottak pár pofont, hogy érezzék a komcsik a törődést, ezután elhagyták a helyszínt. Az esemény után meginduló közleményáradatból még kiderült, hogy az “áldozatok” könnyebb sérülésekkel megúszták, sajnos. Ezúton is gratulálunk az antikommunista fiataloknak, ráfért már a nevelés a vörös patkányokra. (Fontos leszögezni, hogy amikor antifák támadtak meg hazafiakat, akkor hátulról, túlerőben, lesből, felfegyverkezve tették: itt egy nyílt kiállás történt, személyi sérülés nagysága sem tűnik vészesnek, és egy nagyobb, elvileg sok fős rendezvényt ért támadás néhány fővel…)

A helyszín, a tereprendezés után
A helyszín, a tereprendezés után

A szélsőbalosok terrorizmust kiáltanak

Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az áldozati szerepben tetszelgő kommunisták is megszólaljanak. A Fáklya Facebook-oldalán jelent meg egy közlemény, ahol részben sajnáltatják magukat, részben próbálnak keménynek és rendíthetetlennek tűnni. Ne legyen kétségünk afelől, hogy az efféle, kólásüveg vállú, szerencsétlen, belpesti nyomorékoknak ettől halálfélelmük van, valószínűleg így kevésbé bátran fognak küzdeni az elnyomó kapitalizmus ellen.

Azonban a Vajnai Patkány Attila féle Európai Baloldal nevű nyugdíjasklub sem tudta szó nélkül hagyni az eseményeket, ők is közleményt adtak ki, amelyben a szokásos antifasiszta lózungdobálás mellett terrortámadásnak nevezik az eseményeket. Értelmezzük egy kicsit a szélsőbaloldali logikát (vagy inkább annak a hiányát), ha külföldi antifák 8 fős csoportban, viperával és gumikalapáccsal támadnak meg jobboldalinak tűnő járókelőket és életveszélyes sérüléseket okoznak nekik, az csak politikai aktivizmus, de ha a jobboldaliak kiosztanak pár pofont, amiben nem történik súlyos testi sérülés, az már terrorizmus. Vajnai is nagyon rázza a pofonfát, csoda, hogy ő eddig még megúszta.

A rendőrség reakciója

Vajnaiék megkérdezték a rendőrséget is, akik az alábbi közleményt juttatták el nekik:

“Tisztelt Szerkesztő Úr! Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2024. június 10-én 17 óra 52 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VIII. kerületében a Mátyás téren lévő közösségi házba egy többfős társaság bement, ott berendezési tárgyakat rongáltak meg, és egy, az ottani rendezvényen résztvevő férfit bántalmaztak, aki könnyű sérülést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.”
Tisztelettel BRFK Kommunikációs Osztály
Ilyenkor bezzeg tudnak közösség tagja elleni erőszak miatt nyomozni, de amikor a Hammerbande terroristáiról van szó, akkor valahogy nem jut eszükbe ez a vád, pedig ott sokkal jobban megállt volna.

Pikóék mosdatják a kommunistákat

A Józsefvárosi Önkormányzat is nyilatkozatot adott ki az esetről. A Pikó András vezette baloldali önkormányzat csak a workshop résztvevői elleni erőszakról számolt be, elfelejtette megemlíteni, hogy egy kommunista összejövetelről volt szó. Így mosdatja hát a mérsékelt baloldal a szélsőbalos kommunistákat.

(Szent Korona Rádió)