Azahriah lenne a magyar Zelenszkij? – Egy francia liberális lap Orbán Viktor kihívójaként beszél az énekesről

Több oldalas portréban mutatja be Azahriah-t a francia lap a Le Monde, az online kiadás Orbán kihívójaként emlegeti az előadót. Antipopulista popsztárként is hivatkoznak rá a cikkben, ami valljuk be elég komikusan hangzik egy olyan előadónál akinek “élet-halál” kérdése, hogy mindig megfeleljen a hallgatói tömegeknek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lap újságírója a három telt házas koncertre, a Puskás Aréna backstagébe is elkísérhette Azahriah-t, ahol utóbbi arról beszélt, hogy a kormánymédia néhány nappal a stadionkoncertek előtt arról cikkezett, hogy tömegével adják el a jegyeket a fellépés előtt. Azahriah szerint az egész egy baromság volt, és alig volt üres szék a három koncerten.

A francia liberálisok lapja Taylor Swiftéhez hasonlítja Azahriah itthoni közéleti hatását, mivel a cikk szerint a Fideszen belül is aggodalomra adott okot az előadó népszerűsége és kormánykritikája.

A cikkben megszólal Sajó Dávid is a szélsőliberális Telextől, aki azt fejti ki, hogy amikor a magyar kormány észlelte, hogy “Azahriah népszerűbb Orbánnál, már nem támadták látványosan az előadót”.

Azahriah kifejti, hogy továbbra is zenészkarrierben gondolkodik, és a közéleti megnyilvánulásai ellenére nem tervez semmilyen politikai szerepvállalást. Nagybátyjával arról is beszélgettek, mit tett volna, ha Orbán Viktor is elment volna valamelyik koncertjére a Puskásba.

„Szívesen láttam volna a koncertemen a közönség soraiban, de azt is elmondtam volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie”

– idézi a cikk Azahriah-t.

Az előadó nem árulta el, hogy melyik pártra szavaz a választásokon (a cikk pár nappal az önkormányzati és európai parlamenti választások előtt jött ki), de annyit elmondott, hogy érdeklődéssel követi Magyar Pétert a színre lépése óta.

Karácsony: Vitézyt lapáttal fogjuk agyonverni

Majdan Péter megközelítette a Fideszt – A magyarországi EP választás eredménye

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)