A WHO is elismerte: fertőző betegségeket hoznak Európába a migránsok

A jelenségről hazánkban is szó esett a 2015-ös migráns invázió kezdete után. Bár a WHO szerint nem valószínű, hogy megfertőznek másokat az illegális bevándorlók, mert “általában jól elkülönülnek”. A WHO valószínűleg szemellenzőt hord, ha ilyet állít.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Donald Trump volt elnök a napokban hívta fel a figyelmet arra, hogy az amerikai–mexikói határon átkelő migránsok fertőző betegséget hoznak magukkal.

„Terroristaként jönnek be. Sok-sok terrorista jön be, és az emberek súlyos fertőző betegséggel érkeznek”

– mondta Trump a WABC New York-i rádióállomásnak adott interjújában. Trump már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy rég legyőzöttnek hitt betegségek és járványok jelentek meg újra az Egyesült Államokban. Akkor a The National Pulse című lapnak adott interjújában azt mondta, hogy az illegális bevándorlók megmérgezik az országot. Ezt az állítást decemberben megismételte egy New Hampshire-i nagygyűlésen.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) is többször elismerte már, hogy a migránsok valóban gyakrabban hordoznak fertőző betegségeket, mint az őshonos népesség.

A WHO nyilatkozata szerint a probléma az, hogy a migránsok legtöbbször nincsenek megfelelően beoltva a betegségek ellen. Ezt a kijelentést megpróbálták azzal tompítani, hogy annak viszont nem túl magas a valószínűsége, hogy megfertőzzék a befogadóországok lakosságát, mivel azoktól általában jól elkülönülnek, emelte ki a szervezet. Csakhogy akkoriban egyre több ilyen esetről érkezett jelentés. Svédországban például folyamatosan nőtt a Leishmaniasis-fertőzések száma, amely elsősorban Afrikában, valamint a Földközi-tenger vidékén őshonos. Egy svéd egyetem közleménye szerint a megbetegedések száma főleg a 2015-ös migránsáradat miatt emelkedett meg.

Emlékezetes, 2019-ben a jelentős migráns hátterű lakossággal rendelkező brüsszeli Schaarbeek nevű kerület akkori polgármestere, Bernard Clerfayt vizsgálatot rendelt el, miután különböző, fertőző betegségekről érkeztek jelentések a brüsszeli északi pályaudvarról. A helyi buszvezetők már meg sem álltak ezen a helyen, mert attól féltek, hogy kapcsolatba kerülnek a betegségekkel. A pályaudvaron állítólag jelen volt a tuberkulózis, rühesség és a malária is.

Durva betegségeket hozhatnak a migránsok Európába

Vérhas és májbetegség Idomeninél-súlyos fertőzéseket hozhatnak a migránsok

(V4na.com nyomán Szent Korona Rádió)