Köszöni, jól van a Svájcba menekült magyar pedofil

Svájcban rejtőzködik egy magyar pedofil. Vajon kiadják majd a magyar hatóságoknak, vagy ott már vannak annyira előrehaladottak, hogy elfogadják a pedofíliát? 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hiába van jogerős ítélet egy 84 éves, a vele élő élettársa unokáit szexuálisan zaklató magyar férfival szemben, nem tudják letartóztatni, ugyanis Svájcban él és svájci állampolgársággal is rendelkezik – írja a Blikk.

Az ügy még 2021 novemberében indult, a férfi ekkor került bűnügyi felügyeletbe, ami azzal járt, hogy személyesen kellett jelentkeznie a kapitányságon. Az ítélet szerint a Rábagyarmaton született Dancsecs István 2018 decemberében ismerkedett meg későbbi élettársával, akivel nyáron a nő Vas vármegyei házában éltek, télen pedig Dancsecs svájci lakásában voltak. Amikor Magyarországon voltak, megesett, hogy a hétvégéken náluk voltak a nő elsős és óvodáskorú lányunokái. Ilyenkor előfordul, hogy István egyedül volt velük, akkor pedig meztelenre vetkőzött, simogatta a lányokat.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyerekek akkor számoltak be a történtekről, amikor kiemelték őket a családból és nevelőszülőkhöz kerültek, akik végül feljelentették a férfit. A lap azt írja, hogy a gyerekek jelenleg gyerekotthonban élnek, apjuk új életet kezdet, de időnként látogatja a gyerekeket.

A Szombathelyi Törvényszék szóvivője, dr. Tóth András Imre a Blikknek azt mondta, hogy Dancsics István két éve telefonon azt mondta, hogy átvette az iratokat, de az idézésre nem megy el, és Magyarországra sem tér vissza, mert akkor letartóztatják. Ezután nemzetközi és európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, ám az nemrég lekerült a rendőrségi oldalról, mert jogerősen elítélték, ám jelenleg nem tartózkodik Magyarországon.

„A Körmendi Rendőrkapitányság január 16-án ismételten felvette vele a kapcsolatot a svájci vezetékes telefonján. A vádlott kijelentette, nem hajlandó Magyarországra utazni mindaddig, míg büntetőeljárás van ellene folyamatban, hiába küldenek részére idézéseket. Sem a magyar, sem a svájci hatóságokkal nem kíván kapcsolatba kerülni” – mondta a bírósági szóvivő a lapnak.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)