Bundázások a foci legalsóbb bugyraiban? Szükséges 42 gólos győzelem is született egy meccsen!

Csodák már pedig vannak, és ezt a magyar labdarúgás folyamatosan bizonyítja is. Azok után, hogy a BLASZ IV-ben, azaz a budapesti labdarúgás legalsó, a magyar labdarúgás 7. szintjén a Szent István SE II úgy lett bajnok, hogy az utolsó fordulóban 15 góllal kellett nyernie, és mit ad Isten, éppen 17-2-re páholta el az UDSE-Gázgyár II csapatát, újabb fantasztikus eredmény bukkant elő az adatbankok bugyraiból.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Telex szúrta ki, hogy a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság Északi csoportjában a Kerekegyháza fantasztikus csatában 43-1-re verte a Pálmonostorát, és miután éppen 42 gólos győzelem kellett a bajnoki címhez, máris ünnepelhetett.

Szerencsére a Baon.hu megörökítette az utókornak a történteket. A portál szerint az utolsó forduló előtt két 43 pontos csapat állt az első két helyen, a Kunszentmiklós gólkülönbsége 140-10, a Kerekegyházáé pedig 105-15 volt.

Az utolsó fordulóban az éllovas Miklósi GYFE 1-0-ra győzött a Nyárlőrinc vendégeként, azaz a Kerekegyházának nem csupán nyerni kellett az egyébként gyenge mérleggel, 23-155-ös gólkülönbséggel, három ponttal rendelkező Pálmonostora ellen, de a gólkülönbség tekintetében a 41 gólos hátrányt is el kellett tüntetnie.

És sikerült! A Kerekegyháza ugyanis 23-1-es első félidő után 43-1-ra győzött.

A lap szerint „a mérkőzés fénypontja – bár nehéz ilyet kiválasztani egy ilyen találkozón, hiszen ha a mérkőzések fénypontjainak főként a gólok tekintjük, akkor ez a találkozó végig valósággal fényárban úszott – alighanem a 60. perc lehetett, amikor háromszor is betaláltak a hazaiak a vendégcsapat kapujába.”

A meccs hőse az egyaránt 11 gólos Kürtösi Gábor és Szombati Sándor, illetve a tíz találatig jutó Polyák Kevin voltak.

Pálmonostora tökutolsóként zárt, és ugyan több súlyos vereséget szenvedett, addig a Miklósi GYFE elleni 27-0 volt a negatív csúcs.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)