LMBTQP-központtá akar válni Thaiföld

A thai kormány szerint a különböző pride események várhatóan 860 ezer látogatót vonzanak majd idén az országban, amivel egy hónap alatt átszámítva több mint 38 milliárd forintnyi pluszpénzt pumpálnak a gazdaságba. Ez is jól mutatja, hogy a deviánslobbi erőltetése mögött kemény gazdasági érdekek is húzódnak. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Chai Wacharonke kormányszóvivő vasárnap közölte, hogy a thaiföldi turisztikai hivatal a kormány kérésére készítette az előrejelzést, mert a kormányzat kifejezett célja, hogy LMBTQP-barát úti célként népszerűsítsék az országot.

A kormányszóvivő szerint azért fókuszálnak a buzeráns utazókra, mert magas vásárlóerővel rendelkeznek, szeretnek utazni, és általában hosszabb ideig maradnak az országban, mint a látogatók más csoportjai, írja a Bangkok Post. Wacharonke emlékeztetett arra, hogy világviszonylatban Thaiföld már most a negyedik legnagyobb bevételt éri el az LMBTQP turizmus révén.

Ez azonban csak a kezdet, a kormánynak komoly tervei vannak a szektorral. A tervek szerint Ázsia LMBTQP központjává kívánják tenni Thaiföldet, ehhez pedig 2030-ban a Word Pride házigazdája akarnak lenni.

A Srettha Thavisin miniszterelnök vezette thaiföldi kormány tavaly szeptember óta hangsúlyosan foglalkozik az LMBTQP-többletjogokkal, a miniszterelnök már megerősítette, hogy részt vesz az idei bangkoki pride vonagláson. A thai alsóház idén márciusban megszavazta a deviáns párok házasságáról szóló törvényjavaslatot, ami legkorábban júliusban kerülhet a szenátus, majd X. Ráma király elé.

Gazdasági nyomás miatt nem szigorít LMBTQP kérdésben Ghána

Gazdasági nyomás miatt engedett a lengyel LMBTQP mentes zóna

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)