Ismét menekültekkel teli sátrakat bombázott Izrael Rafahban (18+ videók)

Az éjszaka Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának külterületén legalább 37 ember halt meg az izraeli bombázások miatt. Néhány nappal korábban az izraeli csapások ugyanezen a területen okoztak halálos tüzeket a palesztin menekülttáborban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izrael május 6-án indította meg a támadását Rafah ellen, ami miatt több mint egymillió embernek kellett elmenekülnie a területről. A legtöbben már eleve az izraeli hadsereg támadásai elől menekültek a dél-gázai városba október óta, és csak sátrakban tudták meghúzni magukat családjaikkal.

Az utóbbi napok csapásai a Rafahtól nyugatra fekvő területeket érintették, ahol a hadsereg nem szólította távozásra a civileket. Izraeli szárazföldi csapatok és harckocsik Rafah keleti részén, a város központi részein és a gázai-egyiptomi határ mentén harcolnak.

 

 

A Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium szerint legalább 36 096 ember halt meg és több mint 81 ezer sebesült meg az október 7-e óta tartó háborúban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden Genfben arra figyelmeztetett, hogy még több palesztin fog meghalni, mert a Rafah elleni izraeli támadások megindítása óta teljesen leállították a súlyos betegek és a sebesültek egészségügyi okokból történő kimenekítését az övezetből.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy vizsgálatot folytat a Rafah nyugati részében található menedék elleni újabb támadásról szóló jelentések kapcsán. A Hamász szerint négy gránát csapódott be az épületbe, és meg nem erősített becslések szerint az áldozatok száma meghaladta a húszat. A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) a múlt héten rendelte el, hogy Izrael azonnali hatállyal vessen véget a Rafah elleni hadműveleteknek. Izrael ugyanakkor nem ismeri el a bíróság joghatóságát.

(APNews, Szent Korona Rádió)

Tovább lövik Rafah-ot, a palesztinok menekülnének a népirtás elől, az ENSZ is vizsgálódik