8 év fegyház lett a koktélozásból

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt a bíróság szerdán jogerősen nyolc és fél, illetve négy és fél év fegyházbüntetést szabott ki két véméndi férfira, akik 2022 augusztusában Molotov-koktélt dobtak haragosuk házába.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A határozatot meghozó Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint egy nő és a fia szívességi lakáshasználóként élt egy véméndi házban. A férfira neheztelt az első- és a másodrendű vádlott is – munkával kapcsolatos, illetve családi problémák miatt –, ezért közös haragosuk „megleckéztetéséről” döntöttek.

A részeg elsőrendű vádlott ötletére két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit dugtak, majd a sértettek házához mentek, ahol

a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták az ablakon keresztül, és távoztak.

A házban a nő és fia felébredt a vádlottak által keltett zajra, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből, és értesítették a tűzoltókat. A tűz a házban és a vagyontárgyakban több mint egymillió forint kárt okozott.

A Pécsi Törvényszék tavaly novemberben a vádlottakat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére, társtettesként elkövetett emberölés kísérlete és rongálás miatt ítélte el hét és fél, illetve öt és fél év fegyházra azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla – előéletükre és a bűncselekményben betöltött szerepükre tekintettel – a többszörösen büntetett előéletű és a cselekményben irányító szerepet játszó elsőrendű vádlott büntetését nyolc és fél év fegyházra súlyosította, míg a másodrendű vádlottét négy és fél évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Fidesz és a cigánybűnözés – nem hogy rend nem lett, a politikában is több a cigány

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)