Nukleáris együttműködésre léphetnek az amerikaiak a szaúdiakkal

Szaúd-Arábia annak ellenére, hogy arab ország, jelentősen kiszolgálja a cionista és amerikai érdekeket. Ennek következtében most az atomenergiával kapcsolatban is megegyezhetnek a jenkikkel. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Fehér Ház közölte, hogy:

Szaúd-Arábiával a biztonsági együttműködésről és a nukleáris programról szóló végleges megállapodáshoz közeledünk.

A Fehér Ház hétfőn bejelentette, hogy az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közel áll a végleges megállapodáshoz, miután az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a hét elején jelentős előrelépést ért el a tárgyalásokon.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerint a két fél “közelebb van, mint valaha” a megállapodáshoz, amely mostanra “majdnem végleges” lett

Washington és Rijád állítólag közel állt a biztonsági garanciákról és a polgári célú nukleáris segítségnyújtásról szóló megállapodáshoz.

Vasárnap Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg fogadta Jack Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, és áttekintették a stratégiai kapcsolatokat és azok különböző területeken való erősítésének módjait

Megvitatták továbbá a királyság és az Egyesült Államok közötti stratégiai megállapodások tervezetének félkész változatát, amely a befejezéshez közeledik, továbbá azt, hogy min dolgozik a két fél a palesztin kérdésben, hogy hiteles utat találjanak a kétállami megoldás felé, emellett megvitatták a regionális fejleményeket, beleértve a gázai helyzetet és a gázai háború leállításának és a humanitárius segélyek bejutásának megkönnyítésének szükségességét.

Szaúd-Arábia hajlandó normalizálni kapcsolatait Izraellel – már ha a zsidók befejezik a gázai népirtást

Szaúd-Arábia is atomhatalommá akar válni

(The Saudi Post nyomán Szent Korona Rádió)