Elnégeresedő Amerika: többen füveznek már, mint isznak

Az Egyesült Államokban most először lettek többen azok, aki napi szinten használnak marihuánát, mint azok, akik napi szinten isznak alkoholt, derült ki egy országos felmérésből, ami 1979 és 2022 között elemezte az önbevalláson alapuló adatokat. A füvezés jelenleg az államok felében számít legálisnak, ezért egyre többen merik bevallani a fogyasztását.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

2022-ben 17,7 millió ember mondta azt, hogy naponta vagy majdnem naponta használ marihuánát, miközben a napi piálásról 14,7 millióan számoltak be.Még 1992-ben, amikor a napi fűhasználat a legalacsonyabb szinten volt, kevesebb mint 1 millió ember mondta azt, hogy szinte minden nap marihuánát fogyaszt. Ugyanakkor az alkoholt még mindig szélesebb körben használják, de 2022 volt az első év, amikor az intenzív marihuánahasználat megelőzte a napi vagy majdnem napi ivást.

Jonathan Caulkins, a Carnegie Mellon Egyetem drogkutatója szerint a kannabiszhasználók jó 40 százaléka napi vagy majdnem napi szinten használja, ami inkább a dohányzáshoz, mint a tipikus alkoholfogyasztáshoz köthető.

A napi füvezők nagy száma arra utal, hogy több embernél alakulhat ki problémás kannabiszhasználat vagy a függőség kialakulására, valamint nő a pszichózis kialakulásának kockázata is.

(APNews)

Julius Evola az USA elnégeresedéséről