Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát a cionisták

A Gázai övezet közepén fekvő Nuszeirat menekülttáborban felrobbantottak egy lakóépületet a cionista erők, civilek tucatjai és a polgári hírszerzés vezetője is meghalt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az izraeli csapatok megölték a gázai polgári hírszerzés vezetőjét az övezet középső részén, Dir al-Balahban vasárnap. Palesztin jelentések szerint Dir dróntámadással végezték ki a parancsnokot, Zahar Hamed Alkolit és egy társát.

A Gázai övezet közepén fekvő Nuszeirat menekülttáborban legkevesebb 24 palesztin halt meg egy lakóépület felrobbantásánál. Az AP izraeli légitámadásról ír, az izraeli katonai szóvivő bejelentette, hogy kivizsgálják az állítást.

Folyamatos a menekülttáborok támadása a terrorállam részéről

Az övezet északi részén működő mentőszolgálat szóvivője szerint több száz holttestet emeltek ki épületek romjai közül, miután az izraeli hadsereg (IDF) az elmúlt hetekben hadműveleteket hajtott végre az északi Dzsabaliában, több mint háromszáz épület megsemmisült.

Az IDF közleménye szerint vasárnap célzott légicsapással megölték a járműjével közlekedő Azmi Abu-Dakkát, a Hamász egy magasrangú tisztségviselőjét, aki a szervezet fegyver- és pénzellátásáért felelt.

A Hamász elfogadta a tűzszüneti javaslatot, a zsidók mégis elindultak Rafah ellen

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)