A többség nyomása miatt engedélyezik egyre több államban a deviáns házasságot?

Minden bizonnyal mindannyiunknak van egy pár olyan élménye gyerekkorából, fiatalságából, hogy a többség nyomásának hatására valami nagy hülyeséget csináltunk. Valahogy így néznek ki az nyugati világrendhez tartozó országok is. Liechtensteinben  érezték a nyomást, egyben az elvárást, hogy utolsó német nyelvű országként ők is tegyék lehetővé a deviáns párok számára a házasságot.  

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Miután a parlament megszavazta az buzeráns házasság bevezetését, Liechtenstein a 22. ország Európában, ahol házasodhatnak a deviánsok. A német nyelvű hercegség törvényhozói csaknem egyhangúlag támogatták a döntést, írja a Politico.

Daniel Seger, az elméletileg konzervatív, Haladás Polgári Párt (FBP) szóvivője nagy megkönnyebbülésnek nevezte a házassági törvény módosításának elfogadását, amit szerintük a lakosság (majdnem 40 ezer fő) többsége egyébként támogatott. Az egyház ellenkezését fejezte ki. Mint Seger nyilatkozta, érezték a nyomást, egyben az elvárást, hogy utolsó német nyelvű országként ők is tegyék lehetővé az azonos nemű párok számára a házasságot. Németország 2017-ben, Ausztria 2019-ben, Svájc pedig 2022-ben engedett az LMBTQP-lobbinak.

Liechtensteinben 2011-től bejegyzett élettársi kapcsolatot köthettek az azonos nemű párok, és a lehetőség a heteroszexuális házaspárokkal csaknem azonos jogokat biztosított számukra. Az alig negyvenezer lakosú alpesi országban 2022-ben tartották az első pride felvonulást.

Az egyenlő házasságról szóló rendelkezések 2025. január 1-jén lépnek hatályba – amennyiben népszavazáson nem támadják meg a döntést, vagy az államfő nem vétózza meg azt.

Az alkotmányos monarchia feje, II. János Ádám herceg azonban korábban arról beszélt, azt támogatja, hogy házasodhassanak az azonos nemű párok, csak azt ellenzi, hogy gyermekeket fogadjanak örökbe. Ennek ellenére a kormány 2023-ban ezt lehetővé tette az alkotmánybíróság döntése után.

Peruban mentális betegként tekintenek ezentúl a transzneműekre

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)