Nem UFO-k: A Nílus egyik kiszáradt ága segítette a piramisok építését

Hogyan épültek a piramisok?! Mai napig mondják sokan azt a tévképzetet, miszerint földönkívüliek építették, mert a hatalmas kősziklákat lehetetlenség lett volna odavinni. Most a modernista teória egyik része megdőlt: egyszerűen kiszáradt a Nílus azon ága, amin oda tudták vinni a kőtömböket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Arra már korábban is többen és többször gondoltak, hogy az ókori egyiptomiak egy közeli vízi utat használhattak, vagyis folyón szállíthatták a piramisok építéséhez szükséges kőtömböket. A probléma ezzel a teóriával csak az volt, hogy a Nílus viszonylag messze van a piramisoktól.

Az Észak-Karolinai Egyetem wilmingtoni kutatócsoportja most viszont felfedezte, hogy a piramisok valószínűleg a Nílus egy rég elvesztett, ősi ága mentén épültek, ezt az ősi ágat pedig ma már sivatag és szántóföld borítja.

A ma már nem létező folyóágat radaros műholdfelvételek, történelmi térképek, geofizikai felmérések, illetve üledék mintavételek segítségével tudták feltérképezni. Arra jutottak, hogy a Nílus ezen ágát évezredekkel ezelőtt homokviharok temethették be. Ez a ma már betemetett folyóág nagyjából 64 km hosszú és 200-700 méter széles volt. 31 piramist határolt, amiket 4700 és 3700 évvel ezelőtt építettek.

(BBC, 444)

Mégsem lesz “újracsempézve” a Menkauré-piramis

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat