Tömegverekedés kint és bent: Grúzia elfogadta az ügynöktörvényt

Verekedéssé fajult a vita a képviselők között kedden a Georgia parlamentben, miközben a külföldi ügynökökről szóló törvénytervezet utolsó olvasatáról vitáztak. A dulakodás a parlament élő közvetítésében is látható volt. Eközben a kint tüntető EU és ukránpárti tiltakozókat a rendőrség feloszlatta.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Grúzia parlamentjében az úgynevezett „külföldi ügynökökről” szóló törvényről tárgyaltak kedden, amelyet sokan egyszerűen „orosz törvénynek” neveznek az országban, mivel Moszkva vezetett be először ilyen szabályozást évekkel ezelőtt. Georgiában már több mint egy éve próbálják elfogadtatni a törvényt, ami már korábban is heves tiltakozásokat váltott ki. Első olvasatban már tavaly elfogadta a törvényhozás, de végül azóta sem lépett életbe.

A törvénytervezet harmadik, egyben utolsó javaslatának elfogadása közben ismét elszabadultak az indulatok a grúz parlamentben. Salome Zourabichvili grúz elnök már korábban jelezte, hogy megvétózza törvényjavaslatot. A grúz elnök döntését azonban felülírhatja egy újabb parlamenti szavazás, amelyet a kormánypártiak irányítanak – írja a Reuters.

A HELYI TELEVÍZIÓ ÉLŐBEN KÖZVETÍTETTE, AHOGYAN A GRÚZ PARLAMENTBEN VEREKEDÉS, LÖKDÖSŐDÉS ÉS DÜHÖS SZÓVÁLTÁS ALAKULT KI A KORMÁNYPÁRTI ÉS ELLENZÉKI KÉPVISELŐK KÖZÖTT.

(Szent Korona Rádió)