A lepel lehull – Lengyelországban is megkezdődött az LMBTQP rémuralma?

Szivárványos hajpánttal és kezében szivárványzászlóval, Beyoncé-ra táncolva vonaglott tegnap Katarzyna Kotula lengyel esélyegyenlőségi miniszter a łódźi pride-on. A közelgő LMBTQP térnyerésről is vallott ennek kapcsán. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A balliberális kormány hatalomra kerülését követően a több ezer fős esemény első alkalommal zajlott a lengyel esélyegyenlőségi minisztérium tiszteletbeli védnöksége alatt, és Kotula beszédet is mondott„Azért vagyok ma itt, hogy kijelentsem: tudom, milyen felelősséggel tartozom. És ígérem nektek, kedves emberek, akik örökké az életem fontos részét képezitek, hogy mindent megteszek, hogy gondoskodjak az méltóságotokról és a biztonságotokról. Azért is, mert ennyi év mocsár után egyszerűen megérdemlitek, hogy minden, ami rólatok szól, az a ti részvételetekkel történjen.”

Kotula ezzel utalt a 2015 és 2023 között hatalmon lévő, a Jog és Igazságosság (PiS) párt vezette kormányok idejére, amikor a katolikus államiságára büszke Lengyelország a normalitás egyik fellegvárának számított.

Ehhez képest most esélyegyenlőségi miniszterként Kotula kijelentette:

A (bejegyzett) élettársi kapcsolatokért, az egyenlő házasságért, a nemek közötti egyenlőségről szóló törvényért, az LMBTQ közösség méltóságáért és emberi jogaiért akár a pokolba is elmegyek és paktumot kötök az ördöggel. Megígérem, hogy amikor jövőre itt találkozunk, legalább néhányat megvalósítunk ezekből a követelésekből.”

Arról is biztosította a pride résztvevőit, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a tavaly hatalomra került kormánykoalíció „keményvonalas” és „álkonzervatív” politikusait meggyőzze arról, hogy a demokrácia, a jogállamiság és az alkotmány az LMBTQP közösségről, az emberi jogokról és az európai értékekről is szól. Egyúttal megerősítette, hogy hamarosan a kormány, majd a parlament elé kerül a büntető törvénykönyv módosításáról szóló törvényjavaslat, amely szigorítja az LMBTQP emberek elleni gyűlöletbeszédet.

Magyar óvodákban és bölcsődékben erőltetik a gyermekekre az LMBTQP-propagandát

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)