A budira is taxival mentek az újbudai politikusok

Két kézzel szórták a közpénzt a balos politikusok. Az egyik önkormányzati képviselő, Junghausz Rajmund nyilvánosságra hozta az Újbuda alpolgármestereinek taxizásával kapcsolatos aggályait, közzé téve egy 55 oldalas kimutatást, amely szerinte több mint 3,2 millió forintnyi közpénz elköltését dokumentálja. Rajmund szerint sem az alpolgármesterek, sem a polgármester, László Imre nem reagált a feltett kérdéseire, amelyek az önkormányzati pazarlásra világítanak rá, beleértve a kerületen kívüli és éjszakai taxizásokat is. A képviselő a városvezetők taxihasználati szokásait kritizálja, kérdőre vonva az ilyen utak indokoltságát és az engedélyezési folyamatokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Budira is taxival járnak Újbuda alpolgármesterei” címmel tette ki a korábban az XI. kerület alpolgármestereinek írt levelét Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő. A Fidesz önkormányzati képviselője pénteken a legújabb bejegyzésében pedig azt írta, hogy miután a közpénzből taxizásra elköltött milliókkal összefüggésben feltett kérdéseire hivatalosan a négy alpolgármester egyike sem válaszolt, László Imre polgármesterhez fordult képviselői kérdéssel.

Junghausz Rajmund legújabb bejegyzésében azt írta, hogy miután a közpénzből taxizásra elköltött milliókkal összefüggésben feltett kérdéseire hivatalosan a négy alpolgármester egyike sem válaszolt, László Imre polgármesterhez fordult képviselői kérdéssel.

Választ eddig tőle sem kaptam, ő is lapít.

Junghausz Rajmund felajánlotta, hogy az 55 oldalas taxiskimutatást kérésre most bárkinek elküldi. A képviselő szerint a dokumentumokban bőven találhatóak érdekességek. Ilyenek például az éjszakai, a hétvégi vagy a kerületen kívüli utak. Állítása szerint érdekes következtetéseket lehet levonni az indulási és érkezési helyszínekből és ezek időpontjaiból.

A polgármesternek írt kérdéseit is nyilvánosságra hozta, amelyekben többek között rámutatott, hogy megkapta az alpolgármesterek és munkatársaik taxizásaival kapcsolatos kimutatást. „Az elmúlt néhány évben az általuk taxira költött összeg meghaladta a 3 200 000 forintot. A kimutatáson jelenleg még nincs feltüntetve, hogy kik vették igénybe ezeket a szolgáltatásokat.” Arról érdeklődött, mi a városvezetők és munkatársaik taxihasználatára vonatkozó policy, miért nem a költségtérítésükből fizették a taxizások költségét az alpolgármesterek, és mi indokolja a hétköznap 18 óra utáni és reggel 8 óra közötti, valamint a hétvégi utakat.

Azt is kérdezte, hogy az elszámolt taxisutak mindegyike a polgármester úr engedélyével történt-e, és mindegyik elszámolt taxisutazás önkormányzati közérdekből valósult-e meg. A taxizás csak egy csekély része az önkormányzati pazarlásnak – foglalta össze gondolatait.

Éveken át táboroztatott gyermekeket a Szivárvány óvodában dolgozó, újbudai pedofil

(Index nyomán Szent Korona Rádió)