Mindent visznek a temetőkből, ami mozdítható

Egészen elképesztő jelenséget szült a liberális értékvesztés és a hatósági töketlenség, összefogva a temetőfenntartók nemtörődöm viselkedésével. A gazdátlanná vált parcellákat tolvajok fosztogatják. Országosan egyre gyakoribbak a temetői lopások, csak Budapesten havont több száz esetről beszélhetünk a statisztikák szerint.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több temetőben is megszaporodtak a panaszok anyák napja előtt, amikor ismeretlen elkövetők ellopják azokat a virágokat, amelyekkel hozzátartozóik sírjait díszítették. A temetőkbe kiültetett muskátlit gyakran találták hűlt helyén, ami szomorúságot és felháborodást váltott ki az érintettekből.

Mária, aki saját tapasztalatairól számolt be, a temető dolgozóival is felvette a kapcsolatot, de ők tehetetlenek voltak a helyzet megoldásában. „Több sértett is van. Nem hihető, hogy senki nem vette észre, ahogy tucatjával viszik el a virágokat. Valószínűleg zacskókba vagy rekeszekbe pakolták őket. Elképzelni sem tudom, mihez kezdenek ezzel a virágokkal. Elképzelhető, hogy eladják őket? A gondolat is undorító,” – fejezte ki felháborodását Mária.

Andrea, egy másik érintett, a kegyeletsértés súlyát hangsúlyozta: „Ez kegyeletsértés, ennyi. Nincs mit hozzátenni.” Andrea továbbá megosztotta, hogy mennyire felkavarja a gondolat, hogy valaki más hozzányúl egy szeretett személy sírjához. Egy korábbi jelentés szerint többen a környékbeli kutyafuttatók helyett a temetőkben sétáltatják kutyáikat, ami további problémákat is generálhat.

A helyi közösség felháborodása egyre nő, miközben a hatóságok még nem tettek lépéseket az ügyben.

Egyre gyakoribb jelenség

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a temetőfenntartók sem tesznek feljelentést, ami csak fokozza az érintettek tehetetlenségét és frusztrációját. Az egész országban egyre gyakoribbá válnak a hasonló esetek, amelyek nemcsak a hozzátartozók érzéseit sértik meg, de komoly morális kérdéseket is felvetnek. Az, hogy valaki ellopja a sírokról az emlékezés virágait, mélységesen felháborító és csak teljesen lealjasult emberek követhetik el, akik semmi együttérzést nem mutatnak az elhunytak és a gyászoló családtagjaik iránt.

A közösségekben növekvő aggodalom és a hatóságok cselekvésének hiánya jól mutatja, hogy a liberális értékvesztés milyen negatív társadalmi tendenciákat teremt. Az emberek jogosan várják el, hogy szeretteik nyughelye tiszteletben legyen tartva, és a temetők biztonságos helyek maradjanak a megemlékezésre.

Gyurcsányék ifjúsági tagozata gyalázta meg Szálasi Ferencné sírját

(Szent Korona Rádió)