Egy angliai iskola nagyot álmodott – okos eszközök nélküli, egész napos iskolával javítanák a Z generációt

Egy angliai főiskola próbál drasztikus megoldást találni a Z generáció technokrácia által beszippantott életének javítására, gyakorlatilag egy bentlakásos iskolát hoznának létre, melyben az alváson kívül az egész napot egymással (és tanulással) töltenék a diákok, okos eszközök nélkül. Fakultatív a programban való részvétel.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Több cégvezető is úgy gondolja, hogy a Z generációnak még sokat kell tanulnia. Miután a világjárvány idején nőttek fel, és több évet töltöttek elszigetelt környezetben, a munkáltatók észreveszik a különbséget. Egy nemrégiben készült felmérés még azt is megállapította, hogy a munkáltatók nem a friss diplomásokat veszik fel, hanem inkább az idősebb munkavállalók javára döntenek. Andrew O’Neill igazgató megoldása a problémára az iskolai nap meghosszabbítása volt.

A londoni iskola igazgatója azt reméli, hogy új programjukkal áthidalják a szakadékot, és segíthetnek a diákoknak felkészülni a való világra a 12 órás tanítási napokkal.

A londoni All Saints Katolikus Főiskola igazgatója egy kísérleti programot indít, amely abból áll, hogy a gyerekek 12 órát járnak iskolába reggeli és vacsora között, nyilvános beszédórákat tartanak, és betiltják az okostelefonok használatát az intézmény teljes területén.

A családok dönthetnek úgy, hogy gyermekeiket beíratják a programba, amely 12 órás iskolai napot jelent, reggel 7 órakor reggelivel, este 7 órakor pedig vacsorával. Az iskolai nap végeztével a gyerekek házi feladatot kapnak, sportolnak, színjátszanak, főznek, és este családias vacsorán vesznek részt, ahol mindannyian beszélgethetnek egymással.

O’Neill akkor indította el a programot – amelyre jelenleg 120-an jelentkeztek -, amikor felismerte, hogy a diákok távolságtartóak, és hiányzik belőlük az iskolai összetartozás érzése.

A COVID-19 bezártságának és az okostelefonok térhódításának köszönhetően a Z generáció hozzászokott ahhoz, hogy otthon van egész nap és a telefonján lóg, és ezek a gyerekek inkább a közösségi médián keresztül lépnek kapcsolatba egymással, mint élőben.

Haza akarnak menni és egyedül akarnak lenni, a mobiljukon lógni, elszigetelve magukat másoktól, és ez tragédia

– mondta.

O’Neill azt állította, hogy a diákokat már nem is érdeklik az iskolán kívüli szabadidős tevékenységek – írta a NYPost.

A diákokból hiányoznak a szociális készségek, nem tudnak beszélgetést folytatni vagy szemkontaktust teremteni, mondta O’Neill – és hozzátette, hogy a tizenévesekkel töltött húsz év alatt, amióta iskolákban dolgozik, még soha nem látott ilyen típusú apátiát.

Még a munkáltatók is észrevették ezt a tendenciát a Z generáció friss diplomásai esetében, és nem akarják felvenni őket.

Minden ötödik munkáltató szerint a friss főiskolai diplomások felkészületlenül mennek el az interjúkra – és gyakran furcsán viselkednek. A megkérdezett munkáltatók 53%-a mondta, hogy a friss főiskolai diplomások nehezen veszik fel a szemkontaktust, 50% szerint indokolatlanul magas fizetést kérnek, 47% szerint nem öltöznek megfelelően az interjúkra, és 21% szerint nem hajlandóak bekapcsolni a kamerát a virtuális interjúkhoz.

A ‘Z generáció’ tagjai már teljesen máshogy tekintenek a munkahelyekre, mint idősebb társaik. Ennek következtében a fiatalok sok kritikát is kapnak, mivel a munkához való hozzáállásukat teljesen átszövik az olyan modern szempontok mint az “önmegvalósítás” vagy a rugalmas munkarend igénylése.

Egy vármegyés lány a jövő generációjának kineveléséről

A modern életvitel miatt romlik egyre gyorsabban a fiatalok szeme

(Origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)