Niedermüller 40 milliót költött a Facebook profiljára – természetesen az önkormányzat pénzéből

Niedermüller Péter DK-s polgármester a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költött az erzsébetvárosiak adóforintjaiból, nagyságrendileg 40 milliót – legalábbis erről számolt be egy Budapesti Prókátor néven futó Facebook-oldal. Ráadásul az összegek a polgármester vejének baráti köréhez kerülhettek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint ismeretes, Niedermüller Péter veje nem más, mint az egykori SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor. A Magyar Nemzet beszámolója szerint, előbb egy 2020-as, csaknem hétmillió forint értékű szerződést találtak, amit a Horn Gáborhoz kötődő Weber und Mill Kft.-vel kötött az önkormányzat, majd egy 2023-as, csaknem 15 millió forint értékű megbízás is előkerült. Ezt követően a lapot megkereste egy neve elhallgatását kérő forrás is, aki elküldte a Weber und Mill összes erzsébetvárosi megbízásának dokumentációját, amiből kiderült, hogy Horn apósa, Niedermüller Péter az elmúlt ciklusban a Weber und Mill Kft.-vel több mint negyvenmillió forint értékben kötött megbízási szerződéseket.

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az érintetteket is az ügyről. Azonban Niedermüller Péter veje, Horn Gábor meglehetősen indulatosan zárkózott el a válaszadás elől. Szerinte nem kell magyarázatot adnia az ügyre, abban nem kell megszólalnia, a Magyar Nemzet riporterével Heiter Dáviddal pedig kifejezetten szóba sem szeretne állni. A Magyar Nemzetet pedig egy ócska propagandalapnak tartja, csakúgy, mint a legtöbb balliberális politikus, akiknek a rendkívül kellemetlen ügyekben ez a végső érve.

Niedermüller Péter pedig vejéhez hasonlóan szintén nagyon ingerült lett, szerinte az egész ügy hazugság, nem szerette volna a botrányt kommentálni. Erzsébetváros polgármestere először le is tagadta, hogy 40 milliós szerződésről lenne szó, aztán pedig azt mondta, hogy az említett cég nem is köthető a vejéhez. Ezzel pedig beismerte, hogy kapcsolatban vannak a szóban forgó céggel. Az imázsával viszont, úgy tűnik, elégedett.

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja is.

Gondoljon Niedermüller a Holokausztnak köszönhetően jól élő zsidókra is – A HVIM üzenete a magyarellenes provokátornak

Videóval: A HVIM egy döglött patkánnyal ajándékozta meg Niedermüllert a hivatalában

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)