Megkérdezték Gyurcsányt Magyar Péterékről

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció leszerepelt vezére szerint a Magyar Péter-jelenség igazi káoszt okoz az ellenzéki táborban, sokkal többet, mint a kormányoldalon. Gyurcsány szerint Magyar Péter kész átállni a Fidesz oldalára, csakhogy Orbán Viktor ne legyen a főnök. A valódi erőpróba most azonban a legerősebb ellenzéki párt pozíciójáért folyik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 2022-es, hatpárti ellenzéki együttműködés választási veresége miatt az ellenzéki választókat akkora csalódás érte, hogy a kegyelmi botrány okozta instabilitásig nem volt politikai mozgás Magyarországon. A Magyar Péter-„jelenség” erre az instabilitásra adott válasz – mondta Gyurcsány Ferenc a POLIP Közéleti Tábor politológushallgatói előtt Szokolyán, ahol a diákok kérdéseire válaszolt.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Magyar Péter-jelenség többet árt ellenzéki oldalon, mint kormányoldalon. Hozzátette:

SZERINTE MAGYAR A LEGKEVÉSBÉ A DK-NAK OKOZ KIHÍVÁST, SOKKAL INKÁBB A TÖBBI ELLENZÉKI PÁRTNAK.

Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Péter hajlandó elfogadni a Fidesz világát, ha nem Orbán Viktor vezeti. Vagyis neki csak személyi problémája van a rendszerrel, míg a DK kritikája az Orbán-rendszer iránt súlyosabb, elvibb természetű.

A DK vezetőjének felszólalása alább meg is tekinthető:

A fővárosban is indulnak az önkormányzati választáson Magyar Péterék?

(Index nyomán Szent Korona Rádió)