Annyi volt a lopás, hogy kivezetik az önkiszolgáló kasszákat

Az önkiszolgáló kasszákkal egyéb problémák is vannak, ugyanakkor az élet egyszerű tényei, minthogy vannak tolvajok az egyik ausztrál láncot azok kivezetésére ösztökölte. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A trendekkel megy szembe a boltlánc döntése, ugyanis míg mások sorban hozzák létre az önkiszolgáló kasszákat, sokszor az élőmunkaerős pénztárak kárára, addig ez az ausztrál cég felhagy a működtetésükkel.

Lassan már nincs olyan élelmiszerlánc vagy kereskedelmi egység, ahol ne működne önkiszolgáló kassza, sőt egy-két helyen már megpróbálkoztak a teljesen gépesített, eladók nélkül működő üzletekkel is. Ezzel a trenddel megy szembe az ausztrál kiskereskedelmi lánc, amely kényszer szülte megoldásként kénytelen felszámolni a boltjaiban üzemeltetett önkiszolgáló pénztárakat.

Olyan nagymértékűvé vált a bolti lopásokból eredő kár Ausztráliában, hogy az IGA Greenslopes úgy döntött, megszünteti az önkiszolgáló kasszáit. A cég számos módszerrel, köztük biztonsági kamerák és automata kapuk üzembe helyezésével próbálta elejét venni a lopásoknak, de a technika annyira drága, hogy azt nem minden üzlet engedheti meg magának. A tolvajokat pedig ezekkel sem lehet 100%-osan megállítani. Az IGA ezért úgy döntött, ismét csak hagyományos, élőmunkaerős pénztárak lesznek a boltjaikban – olvasható a Daily Mail cikkében.

Modernitás a köztévében: MI-vel alkotott műsorvezetőt mutattak be

(Mindmegette nyomán Szent Korona Rádió)