Kamikazekról szóló könyvbemutató és kiállítás Szolnokon

Kamikazekről szóló, rendkívüli könyv jelenik meg a Japánban élő Doma-Mikó István tollából, illetve az ő múzeumának kamikaze-részlegét is kiállítják Szolnokon. Szeretettel hívják az érdeklődőket a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum által szervezett könyvbemutatóra, valamint egy különleges időszaki kiállítás megnyitójára.

Doma-Mikó István: Kamikazek – A Busidó fiai
Időpont: 2024. április 20. 11:00 óra.
Helyszín: 5000, Szolnok, Indóház utca 4-6. Hangár földszint
Facebook-esemény.

A könyvbemutató és az időszaki kiállítás megnyitó moderátora: Bajnai Zsolt, a Szolnok blog szerkesztője

Doma-Mikó István

A szerző, Doma-Mikó István, író, királyi udvari festőművész, főiskolai tanár és kamikaze-kutató. 50 éve él Japánban, riportokat készített és barátságokat kötött életben maradt (be nem vetett) kamikaze pilótákkal.

Az olvasmányos regényben, egy öreg kamikaze visszaemlékezésein keresztül megismerhetjük, hogy kik voltak azok a 17-26 éves élni vágyó japán fiatalok, akikben a hazaszeretet legyőzte az életösztönt. A történet hiteles; kegyetlen kiképzésük, légi ütközeteik és öngyilkos bevetésük leírása megtörtént eseményeken alapul. Az olvasó rajtuk kívül megismerheti a II. világháború többi, legendás hírű japán harcosát is.

A szerző 30 évig fenntartott Magyarországon egy Japán Múzeumot, s annak részeként egy kamikaze-gyűjteményt. A teljes kiállítási anyagot a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumnak ajánlotta fel. Az időszaki kiállítást megtekintők betekintést nyerhetnek Japán kulturális hagyományaiba, a busidóba, amely a szamurájok életmódját meghatározó szigorú szabályrendszer. Autentikus és eredeti kiállítási tárgyak segítségével a „szamuráj kultúra” tovább élését is áttekinthetik, a második világháborús kamikaze eseményeken keresztül.

Kamikazek – A Busidó fiai című könyv megvásárolható személyesen, a RepTár ajándékboltban,
illetve a RepTár webshopban is: https://www.reptar.hu/webshop/

Szerző: Doma-Mikó István Megjelent: 2024. Kötés: keménytáblás Kiadó: RepTár Szolnok Kft. Terjedelem: 263 oldal ISBN: 978-615-01-9697-8
Ajándék könyvjelző minden megvásárolt könyv mellé.

Ára: 5.990 Ft (Nettó: 5.705 Ft + Áfa)

Doma-Mikó István munkásságával a Szent Korona Rádió korábban is foglalkozott. A Tongai Királyságban tett expedícióiról beszámoltunk, illetve közöltünk vele készült interjút, vagy olyan interjút, amit ő készített, például a legendás japán színésszel, vagy Dr. Maróth Miklóssal.

Doma-Mikó István a mai napig aktív és alkot. A Szent Korona Rádió ezúton kíván neki sok egészséget és örömet, és gratulál mind a legújabb könyvének megjelenéséhez, mind az kiállításhoz!

(Szent Korona Rádió)

A HVIM tiszteleg a kamikaze harcosok előtt

A Japán Császárság bukásáról az Echo Tv-ben

A nindzsák történetét kutatják Japánban