A pedofilok soha nem kaphatnak tiszta erkölcsit – mondta a gyermekvédelmi törvény szigorításáról Kocsis Máté

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Bayer-show vendége volt. “Természetesen” felmondta a kötelezőt Magyar Péterről, meg elmondta a véleményét az orosz-ukrán háborúról, de részleteket árult a gyermekvédelmi törvény szigorításáról is. Mi utóbbira koncentrálunk.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kocsis Máté a készülő gyermekvédelmi szigorításról elárulta: még áprilisban benyújthatják a javaslatot. Arra emlékeztetett, hogy a 2022-es népszavazáson több mint 3,6 millióan egy irányú választ adtak, ilyen akarategység 1990 óta nem volt, a kérdésekből következtek döntések.

A furcsa kegyelmi ügy, ez az óriási hiba, lehet, hogy politikailag vagy a médiában belerondított, de attól mi még ugyanazt az utat járjuk. A hiba elkövetődött, a mi oldalunkon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs, lásd Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást, ettől függetlenül az a dolgunk, hogy a szabályokat megalkossuk

– rögzítette Kocsis Máté, aki konkrét példákat is említett:

  • „Például jellemző volt az előkészítő munka során az a tapasztalat, hogy a gyermekvédelmi jelzőrendszerben résztvevők néhány esetben nem jelzik az általuk észlelt bántalmazásokat. Ezen túl ez büntetőjogilag szankcionálva lesz. Olyan nincs, hogy valaki észleli a gyermekbántalmazást, de nem jelzi a hatóságok felé”. Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy a gyermekvédelemben és a jelzőrendszerben is nagyon nagy részben becsületes, tisztességes emberek dolgoznak, ezért óva intett az általánosítástól.
  • A javaslatok közé tartozik, hogy a szülők az internetszolgáltatóknál tudják korlátozni a gyermekek számára elérhető internetes felületeket, „a szülő megmondhatja, hogy a kiskorú gyermeke mely tartalmakhoz nem férhet hozzá”.
  • A pedofil bűnelkövetésre vonatkozó szabályokat is módosíthatják: „Ilyen ügyben nincs kegyelem. Az elévülési időt elfelejthetik a pedofil bűnelkövetők. Azt is elfelejthetik, hogy erkölcsi bizonyítványt kapjanak életük végéig. Ha egy pedofil életre szóló sebet ejt egy gyermeken, akkor az állam azt tudja ígérni, hogy mi is életre szóló sebet ejtünk rajta. Ő már soha nem lesz tiszta ember. Nem fogja az állam megengedni, hogy 10-20-30 év elteltével tiszta lappal indulhasson. Örökre ott marad rajta a bélyeg”.

Kocsis Máté a beszélgetés végén kijelentette: „Meglátjuk majd, hogy a kegyelmi ügyben kialakult vita kapcsán oly hangos baloldal hogyan fog viselkedni”, arra emlékeztetve, hogy a baloldali képviselők a korábbi szigorításokat sem szavazták meg.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)