Tizenéves terroristapalánták terveztek keresztényeket és rendőröket gyilkolni

ISIS szimpatizánsokat tartóztattak le terrormerénylet előkészítésének gyanújával a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. A fiatalok internetes chatfelületeken tervezték a támadásokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az „Iszlám Állam” terrorszervezet nevében késsel és Molotov-koktélokkal akartak támadni keresztényekre a templomokban, rendőrökre a rendőrségen. Még azt is fontolgatták, hogy lőfegyvert szereznek. Jelenleg négy fiú és lány van őrizetben.

A hageni állambiztonság volt az első, amely a tinédzser terroristák nyomára bukkant. Az iserlohni Albina H. (16) elleni nyomozás során kiderült, hogy a diák három müncheni és düsseldorfi lánnyal (13, 15, 15) áll kapcsolatban, akik mind az Iszlám Államot dicsőítik.

A nyomozás Albina H. mellett a másik három diákra, köztük Wiam S.-re (15) irányult. A lánynak német és marokkói útlevele van, szüleivel él Düsseldorfban. A gyanúsított apját már ismeri a rendőrség. Hat éve terrorizmusfinanszírozás gyanúja miatt indult nyomozás Tijani S. (44) ellen. Állítólag az IS számára gyűjtött adományokat.

Öt évvel ezelőtt egy ellenőrzés során pisztolyt találtak az autójában, és a fegyverkezési törvény megsértése miatt indult vizsgálat ellene.

A nyomozók megijedtek. Attól tartottak, hogy a lánynak esetleg lőfegyverekhez sikerült hozzájutnia. A nyomozók átkutatták a düsseldorfi lakást. Ott az állambiztonságiak egy machetét és egy tőrt találtak. A rendőrök lefoglalták a fiatal terrorgyanús személy mobiltelefonját is. Felfedezték azt a chatcsoportot, amelyben többen támadási tervekről írtak.

Arról beszélgettek, hogy templomokban vagy rendőrőrsökön lévő nem hívőket késsel lehet-e megtámadni. Dortmundot, Düsseldorfot és Kölnt említették lehetséges támadási helyszínekként. Konkrét terv azonban még nem volt.

Wiam S.-t és Albina H.-t “Gefährderinnen” néven őrizetbe vették, és az ügyészség nyomozást indított bűnszövetségben elkövetett bűncselekmény miatt.

A nyomozók ezután gőzerővel dolgoztak a két, még nem azonosított chatpartner felkutatásán. A lányok letartóztatása ellenére az ismeretlen tinédzserek folytatták támadásaik megtervezését a Messengeren keresztül.

Tervük immár konkrétabbá vált, templomokat, zsinagógákat, kocsmákat vagy sportklubokat akartak megtámadni Iserlohnban (NRW). A két ismeretlen terrorista Molotov-koktélok használatát és a hitetlenekre való lövöldözést fontolgatta.

A támadást a ramadán idején akarták végrehajtani, és a keresztény húsvéti ünnepet is lehetséges célpontnak tekintették.

A két terrorizmussal gyanúsított lány nem működött együtt a hatóságokkal, nem árulták el, kik vettek még részt. A két idegen személyazonosságának megállapítására a Szövetségi Bűnügyi Hivatal segítségét kérték a rendőrök. Az őrizetbe vett terrorista lányokat súlyos, államot veszélyeztető erőszakos cselekmény előkészülete miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

Az interneten végzett kiterjedt kutatások után a két még ismeretlen chat résztvevő közül az egyiket végül sikerült leleplezni. Ő a német diák Julius S. (15 éves) Lippstadtból (NRW). Korábban ismeretlen volt a rendőrség előtt. A jelenlegi vizsgálatok szerint azonban ő volt a támadási tervek “mozgatórugója”. Végül őt is őrizetbe vették.

Alig egy nappal később azonosították a chat utolsó terrorgyanúsítottját is, a baden-württembergi Yusa P.-t (16). Őt sem ismerték korábban a hatóságok iszlamistaként. Őt is őrizetbe vették a mobiltelefonján folytatott csevegések miatt.

“A gyanú szerint a gyanúsítottak iszlamista indíttatású terrortámadást terveztek, és megegyeztek annak elkövetésében. A jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme érvényesül” – az ügyészség szerint.

Egy állambiztonsági tiszt a BILD-nek kifejtette: “Ez az eset jól példázza azt a nagyon nagy veszélyt, hogy a fiatalok milyen gyorsan radikalizálódhatnak az interneten, majd támadásokat tervezhetnek. Még olyanok is, akik korábban nem is voltak a biztonsági hatóságok radarján. Hasonló volt a helyzet azzal a 15 éves burscheidi diákkal is, aki decemberben egy karácsonyi vásárt akart megtámadni Leverkusenben. Arra kérünk minden tanárt, szülőt és barátot, hogy gyanús fejlemények esetén értesítsék a rendőrséget”.

Migráns késelt Franciaországban

Babakocsit toló anyát késelt halálra egy arab migráns

(Kuruc és Bild nyomán Szent Korona Rádió)