Fokozódik a helyzet a Közel-Keleten?

Várakozik a világ, vajon lép-e végre Irán. A legfontosabb információkat összefoglaltuk. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Mint beszámoltunk róla, a támadásról kész tényként beszélnek több helyen is.

Az USA bepróbálkozott Kínánál is, hogy csillapítsa a bekövetkező izraeli veszteségeket. Arra kérték a kommunista országot, hogy kérje Iránt, hogy ne támadjon. A kínaiak visszautasították a közvetítést.

A nap folyamán arról is érkeztek információk, hogy az iraki Népi Mozgósító Erők városi hadviselésre szakosodott dandárjai állítólag utasítást kaptak arra, hogy készüljenek fel a szíriai és iraki amerikai támaszpontok megrohamozására, ha az USA hibázik. Ezek a brigádok az ISIS-el folytatott harcaikban gyűjtötték tapasztalatukat.

Katar és Kuvait arról tájékoztatta az Egyesült Államokat, hogy nem használhatják a területükön lévő bázisaikat Irán ellen.
Ez a lépés jelentősen csökkenti az USA lehetőségeit a régióban.

A brit külügyminisztérium felszólította az Izraelben tartózkodó brit állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el az országot; Franciaország arra kérte állampolgárait, hogy ne utazzanak Iránba és Izraelbe, a teheráni francia diplomaták családjait pedig hazatelepítették Franciaországba.

Az izraeli belügyi parancsnokság utasította az izraelieket, hogy feküdjenek a földre és védjék a fejüket az iráni rakétacsapások idején.

Az iráni külügyminiszter pedig igen népszerű lett, lényegében mindenki őt hívogatja:

Válaszcsapás: Iráni válaszcsapás és a közel-keleti sakkjátszma

(Iran Observer nyomán Szent Korona Rádió)