Elképesztő fotók az átadás előtt álló Nemzeti Összetartozás hídjáról

A Sátoraljaújhelyen épülő Nemzeti Összetartozás Hídja, amely várhatóan a világ leghosszabb gyalogos kötélhídja lesz, egy kivételes mérnöki mestermű, amely a magyar innovációt és kreativitást ünnepli.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Nemzeti Összetartozás hídja, amely Sátoraljaújhelyen épül, hamarosan elkészül, és várhatóan a világ egyik leghosszabb gyalogos kötélhidjává válik. A 700 méter hosszúságú, 80 méter magasságú híd a Szár-hegyet és a Várhegyet köti össze, és a Zemplén Kalandpark része lesz. A projekt, amely 4 milliárd forintba kerül, nem csupán a régió turisztikai vonzerejét növeli, hanem a helyi lakosság munkahelyteremtését is elősegíti.

A híd középső részén üvegelemek kerülnek elhelyezésre, amelyek még különlegesebbé teszik majd az élményt. A várhatóan 2024 tavaszán megnyíló híd környezete lenyűgöző: a terület régészeti jelentőséggel is bír, hiszen itt található Újhely várának romjai, melyek feltárása folyamatban van. Emellett a híd közelében a Rákóczi Szövetség nemzetközi tábora is működik, amely az anyaország és az elszakadt területek kapcsolatának erősítésében játszik kiemelt szerepet.

Ez a lenyűgöző híd nem csupán egy építmény, hanem a régió kulturális és történelmi örökségének is fontos része lesz, így jelentős mértékben hozzájárulhat Sátoraljaújhely és környéke népszerűsítéséhez.

Világrekorder a nemzeti összetartozásról elnevezett kötélhíd

(Szent Korona Rádió)