Porig rombolta az Al-Shifa kórházat az izraeli hadsereg

A menedékkérőkkel és sérültek tízezreivel telt kórház alatt az IDF szerint terrorista központot létesítettek, ezért kellett megsemmisíteniük az épületet. A bunker létezését a kórházi dolgozók és a Hamász is cáfolták.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az izraeli hadsereg közölte, hogy kivonult a gázai Al-Shifa kórházból a kéthetes katonai művelet után, amely a kórházkomplexum nagy részét lerombolta – írja a BBC.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint a csapatok “terroristákat öltek meg”, és “számos fegyvert és hírszerzési dokumentumot” találtak a területen, de közben megakadályozták, hogy a civileknek, betegeknek és orvosoknak bántódása essen.

Azután ütöttek rajta a kórházon, hogy Izrael közölte, hírszerzési információk szerint a Hamász bázisként használja a kórházat, hogy onnan indítson támadásokat.

A Hamász tagadja, hogy egészségügyi létesítményeket használna katonai műveletek végrehajtására.

Az elmúlt hetekben komoly harcok folytak a legnagyobb gázai kórház környékén. Noha az izraeli hadsereg szerint megóvták a civilek életét, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a kórházban az elmúlt két hétben 21 beteg halt meg.

Közben egy másik kórházat is támadott az izraeli hadsereg, amelynek során a BBC szerint az iszlám dzsihád négy tagja meghalt, és hét újságíró megsérült.

Arányok: Két túszt kiszabadított, 100 embert megölt az IDF

Válaszcsapás: Ki a terrorista, ki a szabadságharcos? 2/2

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)