Idén is megrendezik az ország legnagyobb szemétszedési akcióját

Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciójára, a TeSzedd! programra készülnek április 22-én, a Föld napján, amelynek célja a környezettudatosság erősítése és az illegális hulladéklerakás megelőzése. Az Energiaügyi Minisztérium és az NHKV Zrt. koordinálásával megvalósuló kezdeményezésbe idén a vállalatok is bekapcsolódnak, így támogatva a társadalmi felelősségvállalást és saját ESG-követelményeiket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Idén tizenkettedik alkalommal, a Föld napjára időzítve, április 22-én elindul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja – jelentette be Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára. Kiemelte: a kormány 2011-ben indította el a hulladékszedési akciót, hogy erősítse a környezettudatos szemléletet, népszerűsítse az önkéntességét és megelőzze az illegális hulladéklerakást.

– Tavaly az ország minden részén, összesen 2200 helyszínen, 1775 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek – idézte fel.

Mint mondta,

a kampányban idén a vállalatokat is szeretnék megszólítani, a cégek részvételükkel a társadalmi felelősségvállalás keretében hozzájárulhatnak saját ESG-követelményeik teljesítéséhez.

Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető és zsákban elszállítható, ez elsősorban háztartási hulladékot jelent.

– Építési törmelék, gyógyszer, motorolaj, elektronikai hulladék, akkumulátor, gumiabroncs nem gyűjthető, ezeket a Hulladékradar applikáción keresztül lehet bejelenteni

– hangsúlyozta.
Hozzátette: az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a programot koordináló NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a szükséges eszközöket – zsákokat, kesztyűket – valamint gondoskodik a hulladék elszállításáról.

Hamarosan kezdődik a lomiháború

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)