Naponta egy gyerek kér a krízisvonalon segítséget, amiért szexuálisan zaklatták

Elkészítette éves összesítőjét a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, amelyből kiderül, hogy csaknem minden nap megkeresi őket valaki, akit szexuálisan bántalmaznak. A szervezethez fordulók többsége 14–18 év közötti fiatal, közülük tavaly mintegy kétezren küzdöttek szuicid gondolatokkal.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Csaknem kétezer olyan konzultációról számolt be a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, amelyben a segítséget kérő fiatalok szuicid gondolatokkal küzdöttek 2023-ban. A szervezethez fordulók többsége 14–18 év közötti fiatal – derül ki a segélyszervezet éves beszámolójából.

Az 1993 óta működő alapítványhoz több mint 20 ezren fordultak 2023-ban, ebből minden ötödik megkeresés fiatal, 18–24 év közötti fiataltól érkezett. A vonalhoz fordulók 10 százalékát pedig azok a szülők tették ki, akik a gyerekeikért aggódtak.

Naponta egy megkeresőről kiderül, hogy szexuálisan bántalmazzák

A konzultációk 5639 alkalommal szóltak valamilyen félelemről, szorongásról és csaknem négyezer alkalommal számoltak be az alapítványhoz forduló gyerek vagy fiatalok általános lehangoltságról. Az ő számuk megduplázódott a tavalyi évhez képest.

Az alapítvány azt közölte, hogy mintegy 1933 konzultációban hangzott el szuicid gondolat.

Azoknak, akik önsértés miatt keresték fel az alapítványt, másfélszeresére nőtt a számuk, így 1550 esetet rögzítettek. Összesen 28 alkalommal fordult elő, hogy a megkereső olyan akut krízisben, vészhelyzetben volt, hogy az ügyelőknek mentőt kellett hívniuk.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványtól évről évre több gyerek kér segítséget bántalmazás miatt, 2023-ban több mint 1200 esetben számoltak be a megkeresők érzelmi bántalmazásról. Csaknem 700 gyerek és fiatal fizikai bántalmazás miatt kért segítséget.

ÁTLAGOSAN NAPONTA EGY KONZULTÁCIÓBAN KIDERÜL, HOGY SZEXUÁLIS BÁNTALMAZÁS ÉRTE A MEGKERESŐT.

Az alapítvány tapasztalata szerint többszörösen nehezített szakellátáshoz jutni. Úgy látják, különösen rossz helyzetben vannak azok, akik kistelepülésen élnek nem támogató családban, de egyre gyakoribb az arról szóló visszajelzés is, hogy nagyvárosban, akár magánrendelőket is megkereső fiatal sem talál megfelelő támaszt egy komplex pszichés tünetegyüttessel.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány azonnali segítséget tud szervezni a hozzájuk fordulóknak.

(Index)

Alapvető emberi jog a pedofília?

Gyermekvédelem és pedofília kérdésében a baloldalnak hallgass a neve

“Dugtunk?” – Kérdezi a frissen kiengedett orosházi pedofil a Facebookon a volt diákjaitól