Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

A Fidesz budapesti választmánya egyhangúlag Szentkirályi Alexandrát, a tapasztalt jogászt és politikust, jelölte a párt főpolgármester-jelöltjének a közelgő önkormányzati választásokon. Szentkirályi, aki korábban kormányszóvivőként és Tarlós István főpolgármester helyetteseként is tevékenykedett, elmondása szerint megtiszteltetésnek érzi a jelölést, és hangsúlyozta, hogy Budapest többet érdemel. A jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely is reagált a hírre, kiemelve, hogy a főpolgármester a budapestiek képviselője kell, hogy legyen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát, a párt tapasztalt politikusát, kérte fel főpolgármester-jelöltnek a közelgő önkormányzati választásokon. A jelölés hivatalossá válása az Országos Választmány, Kövér László vezetésével, döntését követően várható.

Szentkirályi Alexandra, aki 1987-ben született Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerezte meg jogi diplomáját. Pályafutását a Fidelitas ifjúsági szervezeténél kezdte, majd később több jelentős pozíciót töltött be, köztük a Budapesti Értéktőzsde és a Design Terminal munkatársaként.

A politikus 2010 és 2014 között tagja volt a Fővárosi Önkormányzat Fidesz–KDNP-frakciójának, ezen felül több budapesti szervezetben is aktív szerepet vállalt. Szalay-Bobrovniczky Alexandra néven 2014-ben minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese lett Tarlós István mellett, ahol a humán ügyekért felelt.

Szentkirályi Alexandra neve a 2019-es önkormányzati választás során is előtérbe került, amikor egy fotó miatt, melyen ő és Scarlett Johansson látható Tarlós István mellett, a színésznőnek állásfoglalásra volt szüksége, miszerint nem támogatja Tarlós kampányát.

2020 január 1-jétől kormányszóvivőként tevékenykedett, ahol a COVID-19 pandémia és a 2022-es orosz–ukrán háború alatt a kormány intézkedéseiről adott tájékoztatást.

A politikus jelölését megtisztelőnek nevezve elfogadta, és közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy “Budapest többet érdemel”. A jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely reagált Szentkirályi jelöltségére, kijelentve, hogy “a főpolgármester nem a kormány szóvivője, hanem a budapestieké”, egyben meghívást intézett követőihez egy eseményre a Szabad sajtó úton.

 

Karácsony büszke a budapesti négerekre

(Index.hu nyomán Szent Korona Rádió)