ENSZ: Palesztina hamarosan megszűnhet létezni

Palesztina léte végleges veszélyben forog az izraeli agresszió okán. A cionista terrorállam mégis a saját erőszakhulláma miatt bekövetkezett telepesek halála miatt hisztizik. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A megszállt palesztin területeken lévő izraeli telepek rekord mértékben bővültek, és azt kockáztatják, hogy gyakorlatilag megszűnik a palesztin állam létének lehetősége – közölte pénteken az ENSZ emberi jogi főnöke.

Volker Turk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint az izraeli telepek bővülése Izrael saját lakosságának áthelyezésével ér fel, ami – mint megismételte – háborús bűncselekménynek minősül. Az amerikai Biden-kormányzat a múlt hónapban azt mondta, hogy a telepek “nem egyeztethetők össze” a nemzetközi joggal, miután Izrael új lakásépítési terveket jelentett be a megszállt Ciszjordániában.

“A telepesek által elkövetett erőszak és a telepekkel kapcsolatos jogsértések új, megdöbbentő szintet értek el, és azzal a kockázattal járnak, hogy megszűnik az életképes palesztin állam létrehozásának minden gyakorlati lehetősége” – mondta Turk a jelentést kísérő nyilatkozatban, amelyet március végén mutatnak be az Emberi Jogi Tanácsnak Genfben.

A 16 oldalas jelentés, amely az ENSZ saját megfigyelésén, valamint más forrásokon alapul, 24 300 új izraeli lakóegységet dokumentált a megszállt Ciszjordániában a 2023. október végéig tartó egyéves időszakban, ami a jelentés szerint a legmagasabb érték a megfigyelés 2017-es kezdete óta.

Palesztina miatt vertek meg egy férfit az izraeli focicsapat szurkolói Görögországban

(Reuters nyomán Szent Korona Rádió)