Az sem mentette meg az antiszemita vádtól, hogy néger

Meggyűlik a baja a “demokratikus” Nyugatnak azzal a helyzettel, amikor egy korábban védett identitás, nevezetesen a négerek, kezdenek el igazat mondani és politikailag nem korrekt módon viselkedni. Most épp a Harvard Egyetem rektora kényszerült lemondani, miután anyagilag zsarolták az intézményt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Claudine Gay, a Harvard Egyetem rektora kedden levélben jelentette be lemondását, miután az utóbbi időszakban nagy nyomás nehezedett rá az intézményben történt antiszemita megnyilvánulások (értsd: szókimondó) miatt.

A Harvard Egyetem elnöke, Claudine Gay a lemondását bejelentő levelében többek között megfogalmazta, hogy az intézmény érdekeit szem előtt tartva, a Harvard irányító testületének tagjaival való konzultációt követően jutott az elhatározásra.

Ez alatt az elmúlt időszakban az intézményben történt, a diákjai által szervezett palesztinpárti, Izrael-ellenes, esetenként antiszemita tüntetésekre gondolt, amelyek miatt támadások érték őket. Izraeli és zsidó diákok megfélemlítő hangulatról számoltak be és kifogásolták, hogy az egyetemi vezetés nem lép fel határozottan a gyűlöletkeltő megnyilvánulások ellen.

ENNEK KÖVETKEZTÉBEN A HARVARD JELENTŐS DONORJAI MEGVONTÁK A MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSUKAT AZ INTÉZMÉNYTŐL, AMI ÖSSZESEN TÖBB SZÁZMILLIÓ DOLLÁROS VESZTESÉGET JELENTETT A SZÁMUKRA. ÉRTSD: A ZSIDÓK VISSZAÉLTEK ANYAGI HELYZETÜKKEL…

Ahogy Claudine Gay a levelében fogalmazott, ezekben az időkben teljes mértékben az intézményre kell összpontosítani, és nem személyekre. Továbbá „ijesztőnek és személyeskedő támadásnak” nevezte a vele történteket, amelyeket szavai szerint faji alapú rosszindulat is fűtött – tekintve, hogy a rektor afroamerikai származású.

Mint mondta, lemondását követően visszatér a tudományos munkához és folytatja oktatói tevékenységét.

Nem ez volt az egyetlen eset

A Harvard Egyetemen történtek ügyében a szövetségi törvényhozás alsóházi bizottsága tavaly december elején tartott meghallgatást, amelyen a Harvard mellett részt vett a Pennsylvaniai Egyetem és a MIT (Massachusetts Institute of Technology) rektora is.

A meghallgatáson elhangzottak amiatt kaptak különösen nagy figyelmet, mivel az intézményvezetők a tüntetéseken elhangzott követelésekkel, pontosabban Izrael eltörlésével kapcsolatban úgy nyilatkoztak, szövegkörnyezettől függ, hogy mindez az egyetemek működési szabályzatába ütközik-e vagy sem.

Nem a Harvard Egyetem rektora az egyetlen, akit megbuktattak, mivel a meghallgatást követően beadta a lemondását a Pennsylvaniai Egyetem vezetője, Liz McGill is, és a másik két vezető kapcsán szintén efféle követelések fogalmazódtak meg.

Mielőtt a kedves olvasó megsajnálná a négert, gyorsan hozzáteszik a híradások, hogy plágiumbotrányba is keveredett…

(Index nyomán Szent Korona Rádió)