A valóság már nem elég jó? – A metaverzumban is várhatjuk az újévet

Hozzászokhattunk már, hogy a modernek igyekeznek mindent a visszájára fordítva végezni, mint ahogy az normális lenne. Jelen esetben a szilveszteri bulit tölthetik el a furcsa ízlésű digitalizáció mániások a számítógépük mellett, a virtuális valóságba zárva, valódi interakcióktól és élményektől megfosztva magukat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A New York-i szilveszteri esemény az Egyesült Államok egyik jelentős ünnepi rendezvénye, ami számos turistát vonz a helyszínre, de régóta közvetítik televízión és online formában is azok számára, akik el akarják kerülni a tömeget, nem tehetik meg, vagy csak egyszerűen lusták és inkább otthon maradnának.

A virtuális valóság világok megjelenése azonban egy újabb lehetőséget nyújt, azoknak, akik a valóságban már nem tudnak szociális viszonyokat kiépíteni, vagy “túl ingerszegény” számukra a való élet. Ezek a modernek immár a metaverzumban is bulizhatnak New Yorkban. A szilveszteri mulatságot a Decentraland platformján 2021-ben tartották meg először, amikor a One Time Square tulajdonosa, a Jamestown ingatlanbefektetési vállalat a Digital Currency Grouppal összefogásban létrehozta a MetaFestet, hogy a magánélet meglétét megnehezítő virtualizációt elindító koronavírus járvány miatt távol maradó emberek is részt vegyenek.

Az idei VNYE2024 eseményt szintén a One Times Square, illetve a Jamestown rendezi meg és ennek keretében a honlapon elérhető valós idejű közvetítések mellett metaverzumbeli programokon is részt vehetnek a virtualizáció mániások. A virtuális világban saját avatár formájában vegyülhetnek el a tömegben és  lehet például táncolni vagy a világ híres nevezetességeit meglátogatni egy Föld körüli út során, a valódi élmények átélése nélkül.

A New York-i rendezvényen kívül egy másik virtuális buliba is beugorhatunak az antiszociális kockák, a VRChat platformján a népszerű virtuális világ szilveszteri programján vehetnek részt.

A metaverzumok egyelőre úgy tűnik, hogy szerencsére nem váltották be hozzájuk fűzött reményeket és nem vették át az uralmat a digitális térben, valamint még a nagybetűs Metaverzum, vagyis a sok kis platform közötti átjárható hálózat létrejötte is várat magára, ami azt jelenti, hogy van még remény, hogy a jövőnket és az utódaink jövőjét a valódi világban, és nem a normálistól minden szinten eltérő virtualizált térben képzelhetjük el.

Több amerikai államban is perlik a Metát, amiért függőséget okoz

Több ezren vennének részt Elon Musk szenvedéssel és halállal kecsegtető, emberi identitást eltörlő kísérleteiben

(Rakéta – Szent Korona Rádió)