Megindult az orosz gőzhenger: egyre több terület kerül a kezükre

Az orosz hadsereg átvette a kezdeményezést a kudarcokba fulladt ukrán ellentámadás után. Relatíve rohamléptekben foglalják vissza azokat a területeket, amiket az ukránoknak a nyár folyamán sikerült megszerezniük. Egyes hírek szerint már 2-3 kilométerre vannak az oroszok Csasziv Jartól, következő cél a fontos donyecki település elfoglalása lehet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az orosz haderő néhány hete ellentámadásba lendült Bahmut térségében, az elmúlt napokban a várostól északkeletre és délre is hódítottak területet az ukrán csapatoktól. Legfrissebb jelentésében elismeri az egyik legnépszerűbb amerikai háborús thinktank, az ISW az orosz offenzíva tényét és a területszerzés egy részét.

Orosz források szerint Putyin katonái teljesen visszavették Hromovét és a város melletti temető térségét, ezzel alig 2-3 kilométerre vannak a következő nagyobb településtől, Csasziv Jartól.

Orosz források szerint a moszkvai csapatok most Csasziv Jart próbálják meg bekeríteni és elfoglalni a hadműveletek következő fázisában. A háború előtt alig 12 ezres település fontos ukrán hídfőállás volt a Bahmut körüli harcok támogatásához: innen indították a település ostromához érkező felszabadító műveleteteket, erre vonultak vissza az ukrán csapatok, amikor a város elesett, illetve innen indították a Bahmut visszafoglalására indított műveletek jelentős részét is. Csasziv Jar esetleges elfoglalásával az orosz haderő stabilizálni tudná Bahmut védelmét

Az ukrán merényleteket inkább az impulzusok, mint a logika vezérli – Belső információk ukrán vezetőktől

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)