Így játszanak össze a mainzi hatóságok az Antifával

Az Alternative for Germany párt (AfD) rendezvényei ugyan népszerűek, de a baloldali Antifa aktivisták fenyegetően jelen vannak, fotósaik pedig megállás nélkül dokumentálják a résztvevőket. A rendőrség “nem vesz észre erőszakra utaló jelzéseket”, miközben baloldali csoportok erőszakosan skandálnak az AfD-támogatók ellen. Az eseményeken résztvevő egyik Antifa fótós Pierre S. egyben az állami diákképviselet egyik vezetője, és hiába követeli az AfD az azonnali elbocsátását, az oktatási minisztérium nem lát problémát ebben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az AfD rendezvényei látogatottak, a párt országosan stabilan 20 százalék felett áll. De nem csak a választók és érdeklődők vannak ott. Az Antifa és a fotósaik is mindig jelen vannak. Így volt ez Mainzban is, ahol egy adófizetők pénzéből fizetett köztisztviselő szabadúszóként fotózott az Antifa számára, és tette fel a netre.

A lefényképezettek számára ez életveszélyes lehet, hiszen évekig az AfD volt a politikai pártok elleni támadások fő áldozata. A rendőrség és az állami kormányzat félrenéz, vagy ami még rosszabb: ha megkérdezik őket, azt állítják, hogy nem történt semmi. De vajon igaz-e ez?

Szélsőbaloldaliak ostromolják az AfD-t Mainzban

Mainz fölött halvány felhők húzódnak, vörös zászlók lobognak a szélben. Csendes október 3. lehetett volna a Rajna menti városban. Ha nem lenne egy csoport radikális baloldali bekiabáló, akik a német összefogás napján az AfD parlamenti frakciója által szervezett rendezvényt ostromolják. A rendőrség a helyszínen volt, és szakmai távolságot tartott a közel száz – részben maszkos – szélsőbaloldali tüntetőtől.

A többnyire fiatal tüntetők táblákkal felfegyverkezve és transzparensekkel védve középső ujjukat nyújtják az érkező AfD-támogatók felé. Szorgalmasan fényképezkednek előttük.

“Betörjük az ablakaitokat”

– skandálják a baloldaliak. Az ezt követő percekben erőszakos fantáziáikat mindenki számára hallhatóan szabadjára engedik:

“Egy náci, egy macskakő, ez bizonyára az igaz szerelem”

és

“Egy fa, egy kötél, egy náci kullancs”.

A rendőrség azt állítja, hogy nem hallottak semmit

A rendőrség továbbra is a baloldali radikálisok mellett áll, ahogy az a JUNGEN FREIHEIT által megszerzett videofelvételeken is látható. Ennek ellenére a rendőrség szépít az eseményeken.

“Nem sikerült olyan kijelentéseket azonosítani, amelyek erőszakra való felbujtásnak minősülnének, vagy büntetőjogilag relevánsak lennének”

– kommentálták a JF megkeresésére. Korábban a rendőrség Damian Lohr AfD-s országgyűlési képviselőnek is megerősítette egy parlamenti kérdésre adott válaszában:

“Nem észleltek erőszakra való felszólításokat”.

A biztonságvédelmi hatóságok nem mutattak érdeklődést a videofelvételek iránt, kitartanak az álláspontjuk mellett.

A rendőrséget a jelek szerint a transzparensek mögött álló számos maszkos ember sem érdekelte. Egyenruhába öltözve, fekete koronás maszkban és az arcukba mélyen lehúzott sapkában néztek ki a rendezvénycsarnokba. Hány maszkviselési tilalmat tart nyilván a rendőrség? Egyetlen egyet sem. A bámészkodók fényképeket készítenek magukról az immár néma maszkosok előtt. Aztán megváltozik a szél.

Egy baloldali szélsőbaloldali kitört a tömegből – aki láthatóan nem akart egy AfD-s szelfi hátteréül szolgálni – és megpróbált valakit meglökni, de nem sikerült neki. A rendőrök közbeléptek, feloszlatták a dulakodást, a bámészkodóknak megvan a képük, és az antifasiszta lárma újra kezdődik. Hányan vettek részt a tüntetésen, akik készek voltak erőszakot alkalmazni? A rendőrség szerint “nem állapítható meg”. A videofelvételek ellenére a rendőrség ragaszkodik az eddigi megállapításaihoz.

Képviselő és Antifa fotós

Az antifa fotósok gátlástalanul és kendőzetlenül dokumentálják a rendezvény minden látogatóját. Jelen van – a kamera mögött – a “Állami diákképviselet” (LSV) Rajna-vidék-Pfalz ügyvezetője, Pierre S., aki nem először dolgozik “szabadúszó újságíróként”, ahogy munkaadója, az oktatási minisztérium a JF kérésére jellemezte.

Az interneten nyilvánosan szélsőbaloldali radikálisként jelenik meg. Az X-en például megosztott egy posztot, amelyben Németországot “mocskos fasiszta országként” szidalmazza. Az erőszakra való felhívásoktól sem riad vissza. Megosztotta a frankfurti Antifa felhívását is, hogy “harciasan szálljanak szembe” a hesseni AfD politikusokkal, és “tegyék pokollá az életüket”.

Az LSV nyíltan szélsőbaloldali

A minisztérium nem lát ellentmondást az AfD-ellenes fotós hivatásán kívüli elkötelezettsége és az LSV-nél végzett felügyeleti feladatai között. A JF megkeresésére azt bizonygatja:

“A hallgatók maguk alakítják ki politikai véleményüket”.

Az önállóan kialakított vélemények között szerepel a normatíva és a numerus clausus eltörlése, a hittanoktatás eltörlése, az osztályzatok eltörlése, a 14 éves kortól való választójog, valamint a rasszizmus, a szexizmus, a homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelem. Ezek az álláspontok végül is beépülnek az állami kormány döntéshozatali folyamataiba is.

Az LSV többlépcsős választási rendszerben áll össze. Először mind a 630 iskola két-két képviselőt küld a helyi diáktanácsokba. Ezek pedig két-hat küldöttet jelölnek az állami diákkonferenciára. Ott aztán évente legalább kétszer összesen 108 küldött találkozik. Ők határozzák meg az alapprogramot és választják meg a 16 tagú elnökséget. Az állami kormányzat szemében ez egy “demokratikusan legitimált” intézmény.

Ebben az értelemben az LSV támogatja a demokráciát erősítő “civil kezdeményezéseket”, mint például a “Demokrácia győz!” szövetséget és az állami demokrácia napját. Emellett “Fenntartható iskola” díjat adományoz a klímavédelem iránt különösen elkötelezett iskoláknak.

A minisztérium nem von le következményeket

Pierre S. úgy tűnik, hogy az LSV-re is meghatározó befolyással bír: rendezvényeket szervezett a “Hálózat a demokráciáért és a bátorságért” nevű, szintén államilag finanszírozott szervezettel. Ez a szervezet már korábban is támogatta 2800 euróval a hatóságok által körözött baloldali szélsőségest, Lennart A.-t.

Mennyibe kerül az adófizetőknek a tanulóknak szóló demokrácia-szimuláció? A 2023-as pénzügyi évben 162 000 eurót különítettek el a költségvetésben. Az antifa fotós Pierre S.-t is ezekből a pénzekből finanszírozták. A minisztériummal fennálló munkaviszonyát az adatvédelmi rendeletre hivatkozva titokban tartják. A minisztérium azonban megerősítette a JF-nek, hogy foglalkozott Lohr AfD-s országgyűlési képviselő megkeresésével.

“A hivatallal kapcsolatos parlamenti megkereséseket a rendszeres egyeztetések során is megtárgyaljuk”.

A minisztérium azonban a jelek szerint nem vonta le a következtetéseket. Elbocsátásra nem került sor. És az állami diákképviselők? A JF megkeresései eddig süket fülekre találtak.

Az AfD azonnali elbocsátást követel

Míg a rendőrségnek, az oktatási minisztériumnak és a radikális baloldali diákképviselőknek látszólag nem okoz gondot az erőszakos fantáziák skandálása, az erőszakra való felhívások megosztása és az AfD rendezvényeinek aprólékos dokumentálása, Sebastian Münzenmaier, az AfD rajna-vidék-pfalzi Bundestag-képviselője aggódik. Ő szervezte a rendezvényt, és aggódik a Pierre S.-hez hasonló személyek gyerekekre és fiatalokra gyakorolt hatása miatt.

A JF-nek adott interjújában így nyilatkozott:

“Egyszerűen botrányos, hogy egy, a tartományi diákönkormányzat vezető pozíciójában lévő alkalmazott ilyen nyíltan radikális baloldali eszméket terjeszt. Egy olyan személynek, aki ilyen eszméket táplál, sőt erőszakra való felhívásokat oszt meg, nincs helye egy ilyen pozícióban”.

A kormánynak cselekednie kell, és Pierre S.-t azonnal el kell távolítani a pozíciójából.

Ahogy az oktatási minisztérium válasza is mutatja, a kormánynak nincs szándékában ezt megtenni.

“Nincs arra utaló jel, hogy ez (az ő részvétele) munkajogi vagy munkajogi szempontból problémás lenne”

– közölte a minisztérium a JF-nek.

Münzenmaier nem bízik ebben, számára “nem lebecsülendő veszélyt jelent a tanulókra nézve”.

Antifa hackerek törtek fel egy svéd, jobboldali termékeket áruló webshopot

Egyre több vallásellenes támadás írható az LMBTQP és az Antifa számlájára

(Junge Freiheit nyomán Szent Korona Rádió)