A légicsapásban meghalt dandártábornok miatt ígér bosszút Izraelnek az Iráni Forradalmi Gárda

Egy izraeli légicsapásban hétfőn meghalt az Iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú katonai tanácsadója a damaszkuszi határ közelében – közölték a szíriai biztonsági források és az iráni média.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A biztonsági források a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondták, hogy Szajjid Rázi Múszávi dandártábornokról van szó, aki a Szíria és Irán közötti katonai szövetség koordinálásáért felelt.

Az iráni állami televízió a nap folyamán megszakította adását, hogy bejelentse Múszávi halálát. A közlés szerint egyike volt a Forradalmi Gárda Szíriában legrégebben dolgozó tanácsadóinak.

Az iráni elitalakulat vezetése fogadkozott, hogy Izrael felelni fog a dandártábornok megöléséért.

“Kétségtelen, hogy (a palesztinok földjét) bitorló és barbár cionista rezsim meg fog fizetni ezért a bűncselekményért”

– áll az állami televízióban felolvasott közleményükben.

Izrael az utóbbi években számos légitámadást hajtott végre szíriai célpontok, a hadsereg, a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a Hezbollah hadállásai, raktárai ellen. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különösen ne a stratégiai jelentőségű Golán-fennsíkon.

Alig három hete közölte Irán, hogy izraeli bombázásban meghalt a Forradalmi Gárda két, szintén katonai tanácsadóként dolgozó tagja Szíriában.

Libanon területén támadta a Hezbollahot Izrael

136 ENSZ alkalmazott vesztette életét Gázában az izraeli megszállás hatására

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)