Visszavonta reklámját a Zara a cionista terror áldozataira emlékeztető képei miatt

Visszavonta legújabb kampányát a Zara azt követően, hogy rengetegen háborodtak fel az új fotók láttán. Sokakat ugyanis az Izrael-Hamász háború áldozatait juttatták eszükbe.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A The Jacket című kampány egyik fotóján az egyik modell fehér műanyagba csomagolt próbababát tart a kezében, amely sokak szerint kifejezetten ízléstelen annak tükrében, hogy nemrég olyan háborús fotók futottak végig a világsajtón, amelyben gázai szülők fehér lepelbe csomagolva emelik a magasba gyermekeik holttestét.

Rengetegen adtak hangot az X-en a véleményüknek, miszerint ízléstelen és kegyeletsértő a reklám, többen bojkottra szólítottak fel a márka termékeivel szemben. A Zara egyik tuniszi üzlete előtt például tüntetést szerveztek, és festékkel öntötték le a kirakatát.

A Zara Instagram-bejegyzésben reagált a történtekre, amelyben megbánásról írtak, illetve arról, hogy teljesen más volt a szándékuk a divatfotókkal, mint amit sokan beleláttak. Hozzátették: a kampányt júliusban találták ki, szeptemberben fotózták – azaz még a háború októberi kitörése előtt.

BDSM ruhákkal és gyermekpornográfiával reklámozza új termékeit a Balenciaga

Csecsen MMA-sztár felszólalt a gyermekek védelmében, majd maga is menne Palesztinába harcolni

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)