Szembeszállt a “terroristákkal”, de kiérkező izraeli erősítés kivégezte

A 37 éves Yuval Doron Castlemant egy jeruzsálemi támadás helyszínén lelőtte egy katona, aki valószínűleg terroristának hitte a férfit. Ez Izrael valódi arca: hiába kérte, hogy ne lőjenek, simán leszedték. Akárcsak az ominózus október 7-ei támadásnál, most is sajátjaikat lőtték le például a drogos fesztiválon. Volt olyan is, hogy civilek esetleges jelenléte ellenére is parancsot adtak a harckocsizóknak a tűz megnyitására.


„Yuval az út túloldaláról látta a terrortámadást, miközben a kormányzati komplexumban lévő munkahelyére tartott. A helyszínen megállította az autóját, hogy szembeszálljon a terroristákkal” – idézi a The Times of Israel a férfi családjának szavait.

Castleman – aki korábban szolgált a hadseregben – fegyverrel támadt a terroristákra, majd mikor tüzet nyitott rájuk, a helyszínre érkező izraeli katonák lőtték le őt.

Úgy tudni, hogy Castlemanre kétszer is rálőttek. Az első lövés után térdre esett, eldobta a fegyverét, felemelte a kezét, és azt kiabálta, hogy „Ne lőjenek!”, de ennek ellenére ismét rálőttek. Minderről szintén napvilágot látott egy videófelvétel, de mára törölték…

Castlemant kritikus állapotban szállították kórházba, ahol csütörtök éjjel életét vesztette. A férfi családja „kivégzésnek” titulálta fiuk megölését.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök később hősként emlegette a férfit, amiért több életet is megmentett a végzetes terrortámadásnál.

Yuval Castleman Izrael hőse. Yuval sok életet mentett meg a legnagyobb hősiességgel, de sajnos szörnyű tragédia történt – az ember, aki megmentette őket, meghalt. Ezt az ügyet alaposan ki kell vizsgálni– áll Netanjahu közleményében.

A kormányfő vasárnap személyesen is találkozott Castleman édesapjával. A férfi családja azt követeli, hogy emeljenek vádat a fiukat lelövő katona ellen.

Megdőlt a propaganda: az IDF lőtt a fesztiválozókra október 7-én!

(Szent Korona Rádió)