Iskolákat robbantott volna fel a terrorista migráns, mégis jóhiszeműen áll hozzá a belga ügyészség

A kép illusztráció.

Brüsszeli iskolák felrobbantásával fenyegetőzött a marokkói migráns, amennyiben nem kapja meg a követelt 10 millió eurós összeget, mégsem gyanusítják terrorizmussal. Ismét ékes példáját láthatjuk a nyugati kettős mércének.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE) hétfőn bejelentette, hogy a hálózatához tartozó több tucat iskola nem nyitja ki kapuit mintegy 10 ezer diákja előtt, miután előző este bombariadót jelentettek. A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy “az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különösen a családoknak nehézségeket okoz”.

A The BrusselsTimes hírportál szerint a marokkói állampolgárságú gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az iskolákat, amennyiben nem kap 10 millió eurót.

“A letartóztatott személyt kihallgatták, és azóta beismerte tettét a marokkói hatóságoknak. A nyomozás első megállapításai szerint a gyanúsítottnak nincsenek terrorista indítékai”

– közölte Yasmina Vanoverschelde, a brüsszeli ügyészség szóvivője.

A Vallóniából és a Brüsszel környéki régió egy részéből álló közösség oktatási minisztere, Caroline Désir közölte, hogy jogi lépéseket fog tenni az ügyben, és hogy támogatja a szóban forgó iskolák igazgatóságai által benyújtott panaszokat is. Az összes érintett oktatási intézmény kedden nyílt meg újra.

A hónap elején több iskolát is ki kellett üríteni Brüsszelben és környéken, miután a rendőrséghez bombafenyegetésről érkezett bejelentés. A brüsszeli ügyészség akkor hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi ezeket az incidenseket, és leszögezte, “a hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható”.

“Fehéreket jöttünk ölni!” Kiabálták lincselő migránsok a francia falunapon

Írország után Franciaországban is utcára vonultak a hazafiak megelégelve a migránsokat

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)