“Nincs problémájuk, csak hangosak” – újra a magyaroknak üzent Zelenszkij embere

Az ukránok megint pofátlanok. A miniszterelnök-helyettesük szerint attól még, hogy a magyarok kiabálnak a leghangosabban, nincs különösebb problémája az országban élő kisebbségnek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Hogy a magyarok kiabálnak a leghangosabban, nem jelenti azt, hogy az ukrajnai magyar kisebbségnek különösebb problémái lennének – közölte Olha Stefanishyna, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese a Zerkalo Nyegyeli beszámolója alapján. A politikus hangsúlyozta, országa nem fog kivételt tenni Magyarországgal a nemzeti kisebbségek kérdésében.

Volodimir Zelenszkij elnök bizalmasa rámutatott, román, görög és bolgár kisebbség is él náluk, és bár Ukrajna tárgyalásokat folytat például Romániával, amelynek az egyik legnagyobb a nemzeti kisebbsége, Bukarest nem háborog.

“Magyarországnak politikailag nem érdeke a kérdés végleges lezárása”

– állította Stefanishyna, aki ismét azt ígérte, hogy módosítják a nemzeti kisebbségekre vonatkozó jogszabályokat, figyelembe véve az oktatási folyamatokat.

A miniszterelnök-helyettes egyébként a napokban azt is üzente a magyar kormánynak, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló tárgyalások hivatalos megkezdésére adott nemleges válasz Ukrajnának nem opció.

Az európai országok elutasítják Ukrajna uniós tagságát

Kijev: Ukrajnában nem élnek oroszok

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)