Megdőlni látszik a cionista hazugság: Nincs bizonyíték arra, hogy Hamász bázis lett volna az Al-Shifa kórházban (videó)

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy katonái “terrorista infrastruktúrát” találtak a Gázai övezetben lévő Al-Shifa kórház elleni támadás során, anélkül, hogy erre bármilyen vizuális bizonyítékot szolgáltattak volna – közölte a Reuters november 15-én. Közben kikerült egy összeállítás is, ami bizonyítja, hogy a cionisták megpróbáltak bizonyítékokat gyártani.

Kövesd Telegram csatornánkat

A CNN-nek Richard Hecht alezredes, katonai szóvivő azt állította, hogy a nap folyamán további információkkal fognak szolgálni.

“Úgy tudjuk, hogy jelentős Hamász-infrastruktúra van a területen, a kórház közelében. Potenciálisan a kórház alatt, és ezen dolgozunk. Időbe fog telni. Ez a háború egy összetett háború” – jelentette ki Hecht.

Válaszul a Hamász közleményt adott ki, amelyben azt írta: “(Ez az állítás) nem más, mint a hazugságok és az olcsó propaganda folytatása, amellyel (Izrael) megpróbál igazolást adni a gázai egészségügyi szektor elpusztítására irányuló bűncselekményének”.

Izraelnek jól dokumentált múltja van abban, hogy mentőautókat, kórházakat, egészségügyi intézményeket és egészségügyi szakembereket vesz célba – mondta egy a Gázai övezetben szolgáló norvég orvos november 3-án a török Anadolu ügynökségnek (AA).

“Az elmúlt három hétben a WHO (Egészségügyi Világszervezet) több mint 100 támadást dokumentált az egészségügyi ellátás ellen Gázában és Ciszjordániában” – mondta Dr. Mads Gilbert, aki 16 éve dolgozik az Al-Shifa kórházban.

Izrael évek óta azt állítja, hogy a Hamász az Al-Shifát, Gáza legnagyobb kórházát fedőszervként használja a hadműveleteihez.

Izrael azon állításait kommentálva, miszerint a létesítmény a Hamász főhadiszállásaként működik, Gilbert azt mondta, hogy soha nem találkozott “katonai parancsnoki központra” utaló jelekkel.

“Ha ők (Izrael) olyan biztosak ebben a parancsnoki központban, amelyről már 16 éve beszélnek, hol van a bizonyíték?”-kérdezte Gilbert.

“Miért van az, hogy ez a briliáns izraeli hírszerzési rendszer nem tudott semmilyen bizonyítékot felmutatni?” – tette hozzá, és Izrael állításait az iraki tömegpusztító fegyverek “hamis” bizonyítékaihoz hasonlította, amelyeket az Egyesült Államok mutatott be, hogy igazolja Irak 2003-as invázióját.

“Ezek mind a háború hazugságai. Izrael egy krónikus hazudozó” – tette hozzá.

Izrael azért állít ilyeneket az Al-Shifáról, mert “ha nem halsz meg az izraeli bombázás során, akkor éheztetni, szomjaztatni, kivéreztetni és halálra rémíteni akarnak” – tette hozzá.

Szombat óta az Al-Shifa kórház áram és a generátorok működtetéséhez szükséges üzemanyag nélkül maradt, ami egy inkubátorban fekvő csecsemő halálához vezetett – jelentette a The New York Times.

A CNN szerint az újszülöttosztályon három csecsemő halt meg, és az orvosok kénytelenek voltak mesterséges lélegeztetést alkalmazni 36 csecsemő ápolása közben.

Izraeli tisztviselők korábban felvetették, hogy a Hamász harcosai által az Izrael elleni október 7-i meglepetésszerű támadásuk során elfogott 240 fogoly közül néhányan a gázai kórházak alatt lehetnek.

Hecht azonban elismerte, hogy az Al-Shifában nem találtak foglyokat. Ehelyett kijelentette, hogy “arra összpontosítottunk, hogy hírszerzési információkat szerezzünk és felszámoljunk bizonyos lehetőségeket, amelyekről információink voltak”.

Izraeli tisztviselők a múltban elismerték, hogy közvetlenül a gázai polgári infrastruktúrát vették célba, ürügyként a Hamásznak az ostromlott enklávé irányításában játszott szerepére hivatkozva.

A 2008-as gázai izraeli hadművelet során egy magas rangú hírszerző tiszt a New York Timesnak elmondta, hogy a hadsereg “a Hamász mindkét aspektusát – az ellenállást vagy katonai szárnyát és a dawa-t, vagyis a társadalmi szárnyát” támadta, azzal érvelve, hogy a Hamász politikai és társadalmi irányításának eszközei ugyanolyan legitim célpontok, mint a rakétatárolók.

Mi Magunk: Hogy harcol a gázai ellenállás?

(The Gradle nyomán Szent Korona Rádió)