“Jöjjenek vissza a sterilizációról szóló bizonyítékkal” – Így bánnak Izraelben a keresztényekkel

A Quorán osztotta meg Izraellel kapcsolatos tapasztalatait egy politikai aktivista, politikai újságíró. Élt Palesztinában és Izraelben is. Az ő története is rámutat arra, hogy miért él olyan kevés keresztény a Szentföldön. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A férjem palesztinai zsidó (anyai ágról zsidó, apai ágról keresztény). Én keresztény amerikai vagyok. A férjemen keresztül kérhettem a palesztin állampolgárságot. Palesztinában és Izraelben éltem. Izraelben 1983-ban éltem, és azért üldöztek el, mert terhes voltam, és ahogy egy izraeli tisztviselő fogalmazott: “Nem akarjuk, hogy több keresztény baba szülessen itt, mint amennyit tudunk ellátni.

Jöjjenek vissza a sterilizációról szóló bizonyítékkal”.

Palesztinában soha nem zaklattak vagy molesztáltak semmilyen módon. Nyíltan viseltem egy nagy keresztet. Akkor és ott imádkozhattam, amikor és ahol akartam.

Izraelben többször követtek és zaklattak. Izraelben Názáretben éltem, és láttam, hogy Názáret mennyire elszegényedett. A városi tisztviselők szerint, bár a názáretiek adókat fizetnek Izraelnek, nem kapnak vissza önkormányzati pénzeket. Názáret minden évben nemzetközi segélytábort szervez. Anyukámmal együtt mentünk utcákat aszfaltozni, takarítani a várost, és körforgalmat is építettünk a Mária-kút előtt.

Názáret egy tálszerű völgyben fekszik. A tál peremén zsidó telepek vannak. Ezt a területet Názáret Illitnek hívják. (Elitnek ejtik.) Elég nagy a kontraszt. A zsidó házak szinte mindegyikének van úszómedencéje, pázsitja és igen feltűnő vízfogyasztása. Az elektromos és telefonvezetékek nagyon modernek. A názáretiek nem.

Ezért emberek ezrei jönnek Názáretbe, és szállásul veszik a középiskolát, vagy sátrakban alszanak a focipályán, vagy az osztálytermekben. Európa minden országa képviseltette magát. Az orvosok nemrég Libanonban szolgáltak. Élénken emlékszem az egyik orvos kezére, mely akkor égett meg súlyosan, amikor Libanonban a foszforbombák áldozataiból foszforvegyszert távolított el.

Tehát a keresztény arab városokat nem kezelik ugyanúgy, mint a zsidó városokat Izraelben.

Ez volt az én tapasztalatom keresztényként mind Palesztinában, mind Izraelben. Tisztelet az egyikben, tiszteletlenség és zaklatás az utóbbiban.

Keresztényellenesség Izraelben (videók)

(Szent Korona Rádió)